Problem att gå ner i vikt? Släpp genast tanken på dieter och testa hand-knepet

Alla kroppar är olika, och genom att vi äter, sover och rör oss olika mycket så kommer våra kroppar att formas olika efter hur vi lever. När man testat sådant som fungerat för andra kan det kännas som att man ”provat allt”, men eftersom att du endast bör utgå från dig själv och dina vanor så har du garanterat missat ett tips – att ta hjälp av din hand.

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller det bästa från blåbär och svarta vinbär. Nu får alla nya kunder 50% rabatt i två månader – här kan du läsa mer och beställa hem direkt till brevlåda

Hur stora portioner du äter av en speciell föda är avgörande för din vikt, men att veta hur mycket man ska äta av något är inte helt enkelt, därför kan du ta hjälp av din hand. Såhär talar den om för dig hur du ska komma i form:

1: Fem måltider per dag

Du har fem fingrar på handen, lika många måltider ska du se till att få i dig om dagen. Tummen representerar frukost, pekfingret står för frukt eller nyttigt snack på förmiddagen. Långfingret står för lunch, ringfingret för mellanmål och lillfingret för middag. Se alltid till att äta dessa så behöver du inte drabbas av lågt blodsocker och falla för onyttiga frestelser.

2. Två fingrar ost

Ost är fantastiskt gott, och därför är det så svårt att begränsa sig när det finns på bordet. Ost är också rikt på kalcium, men tyvärr en riktig kaloribomb, därför bör du hålla dig till storleken av två fingrar om målet är att tappa vikt.

Foto: Shutterstock

 

3: En knytnäve kolhydrater

Många tror att kolhydrater är en riktig bov när det kommer till viktnedgång, men det är en nödvändig energikälla och därför något du bör få i dig dagligen. Det räcker dock med den mängd som kan jämföras med storleken på framsidan av din knuta näve.

Foto: Shutterstock

4. En fingertopp fett

Fettiga matvaror som smör, choklad och liknande bör du inte äta mer än en fingertopp av om du vill smalna till.

5. Två händer fulla av frukt och grönsaker. 

När det kommer till frukt och grönsaker kan du öka mängden. De är nämligen rika på vitaminer men fattiga på kalorier.

Foto: Wikimedia Commons

6. En handflata protein

Naturliga proteiner i form av kött, fisk eller tofu är viktiga för kroppen, men mängden du får i dig på en dag bör kunna rymmas i din handflata.

7. En tumme sötsaker.

Om du gillar sötsaker men vill bli av med lite hull bör du tänka på hur många sötsaker som slinker ner, det gäller även sylt och söta yoghurtar. Du behöver dock inte utesluta det helt. Toppen på tummen är en bra riktlinje för den mängd som inte kommer att förstöra din viktresa.

Foto: Shutterstock

Källa: SporthälsaRrtb, HälsolivSain et natural

Jag tyckte först att detta lät osannolikt, men det visade sig att min hand fungerade enormt bra som riktlinje för hur jag ska äta.

Om du känner att du behöver en extra skjuts i din viktnedgång så är detta helt klart värt att prova, det kostar ju inget. Dela gärna detta okända tips med andra, de kommer att tacka dig.