Därför ska du dricka varmvatten: 5 oväntade saker som händer med din kropp

Vi påminns ofta om att dricka mycket vatten av den anledning att det är hälsosamt. Men hur pass bra det är för kroppen har faktiskt med vattnets temperatur att göra. Allt för många gånger har vi i hällt i oss kallt vatten för att det är läskande, men förmodligen skulle vi inte gjort det lika ofta om vi vetat att varmare vatten är bättre. Efter att ha läst dessa fem saker som händer med kroppen när du dricker varmare vatten kommer du nog inte att välja det kalla längre. Observera att vattnet bör vara uppvärmt och inte taget varmt från kranen.

1. Du får bort slaggprodukter och gifter

När kroppstemperaturen blir högre ökar också blodcirkulationen och metabolismen. När alla dessa tre är stimulerade kan kroppen rena sig själv genom att svettas och kissa ut gifter och slaggprodukter.

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller rekordhöga mängder av extra starka antioxidanter som gör kroppen stark i förkylningstider. Här kan man beställa Medox direkt till brevlådan – och få 50 procent rabatt i två månader.

2. Matsmältningen går lättare

Magen har lättare att bryta ner mat om det finns mycket vätska som  kan fungera som ”smörjmedel”. En av de saker som magen arbetar hårdast med är att bryta loss fett. Varmt vatten hjälper till med detta, därför rekommenderas att du dricker ett glas om du ätit fet mat.

Foto: Shutterstock

3. Kroppen vaknar till liv när du ska upp ur sängen

Om din blodcirkulation får fart får du det också. Ett ljummet glas vatten på morgonen kommer att få din kropp att börja arbeta då blodcirkulationen ökar, och då piggnar även du till.

4. Dina tarmar och din blåsa fungerar bättre

Precis som vi nämnde tidigare så underlättar varmt vatten tarmarnas arbete, men även blåsan. Varmt vatten får blodkropparna att svälla och därför går flödet genom kroppen obehindrat.

Foto: Shutterstock

5. Du minskar ditt sötsug

När sötsuget faller på – ta ett glas vatten och håll ut en stund. Om du har lite tålamod kommer du att märka att din aptit minskar. Med andra ord så slipper du då dåligt samvete över att du åt de där sockret.

Källa: Healthline, Medical Daily, Life hack. 

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller rekordhöga mängder av extra starka antioxidanter som gör kroppen stark i förkylningstider. Här kan man beställa Medox direkt till brevlådan – och få 50 procent rabatt i två månader.

Att det fanns såhär många fördelar med att dricka varmare vatten hade jag ingen aning om, men efter att ha provat märker jag hur bra magen mår. Dela gärna för att tipsa andra. De kommer att tacka dig.