Ett par matskedar bikarbonat varje dag kan göra underverk med kroppen

Ett par matskedar av detta varje dag kan göra underverk med kroppen

Bikarbonat är en vanlig ingrediens i bakning – men har betydligt fler smarta funktioner än så. Faktum är att ett par matskedar av bikarbonatet blandat i ett glas vatten kan vara en viktig huskur för hälsan i många avseenden. Visste du till exempel att ett dagligt intag av medlet kan hjälpa oss att gå ned i vikt? Här är husmorsknepet fler borde känna till.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

De flesta blandar nog ihop bikarbonat med bakpulver, som egentligen är en svagare version av bikarbonatet med lite fler ingredienser.

Bikarbonat används oftast i bakning och är effektivt när man till exempel vill få en deg att jäsa. Men bikarbonatet, som även kallas för natriumkarbonat, har många andra effekter. Det är helt enkelt ett supermedel! Man kan bland annat använda det för få bort dålig lukt eftersom bikarbonatet kan neutralisera dofterna i exempelvis ett par illaluktande skor.

Välbeprövad huskur

Ingrediensen är även en välbeprövad huskur för att förbättra hälsan, då det har stor påverkan på kroppen. Här kommer några exempel på varför det är supersmart att lägga in ett par skedar bikarbonat i den dagliga kosten:

Det kan lindra urinvägsinfektion

Urinvägsinfektion kan vara smärtsamt men är mycket vanligt, och behandlas allt som oftast med antibiotika. Men det kan faktiskt hjälpa med en enkel och effektiv huskur bestående av bikarbonat och citron. Anledningen är att bikarbonatet hjälper till att göra urinen mindre sur, och minskar därför smärtan i urinvägarna. Man kan lösa en matsked bikarbonat i vatten och tillsätta citronsaft, för den smarta huskuren.

Det kan förbättra matsmältningen

Vid dålig matsmältning är det vanligt att känna sig svullen om magen eller kanske lätt illamående. Men genom att blanda ett glas vatten med en matsked bikarbonat kan man bryta ned fett och neutralisera den mängd syra som finns i magen, vilket brukar vara bättre för matsmältningen.

Det kan hjälpa oss att gå ned i vikt

Det här kan låta otroligt, men stämmer faktiskt. Anledningen är att bikarbonatet ger oss en känsla av mättnad, vilket gör att vi äter mindre. Att blanda i lite bikarbonat i mat eller vatten gör dessutom att blodets pH-värde höjs – något som i sin tur hjälper kroppen att smälta och bränna fett.

Jag själv har aldrig testat huskuren med att lösa upp bikarbonat i ett glas vatten, men kommer definitivt att prova framöver. Det är dock viktigt att inte få i sig mer än tre matskedar per dag, eftersom det kan ge bekymmer med magen och tarmarna.

Dela gärna med dig av tipset till en vän så att fler får reda på detta fantastiska husmorsknep!

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Källor:
Steg för Hälsa
Expressen Leva & Bo
Hemmets