Bli kvitt åldersfläckar: Enkla husmorsknepet får din hud att se 10 år yngre ut

När mörkare fläckar uppstår på huden senare i livet är det ett säkert tecken på åldrande. Vissa klarar sig undan, och andra får bara på händerna. Men för de som drabbas hårt spelar det ingen roll hur många metoder de tar till för att se yngre ut i övrigt, åldersfläckarna talar sitt tydliga språk.

Även om dessa fläckar är ofarliga så kan vi nog enas om att de flesta inte vill ha dem där. Vad många inte vet är att det faktiskt går att minska dem med några enkla husmorsknep som du kan göra hemma.

ANNONS: Ge din kropp optimala förutsättningar att må bra med det prisbelönta blåbärstillskottet Medox. Passa på: Nu får alla nya kunder 50% rabatt – här kan du läsa mer och beställa hem direkt till brevlådan!

Varför får man åldersfläckar?

Åldersfläckar är partier där huden blivit missfärgad på grund av obalans i melantoninet. Denna obalans uppstår av UV-strålning, sjukdomar, ålder och dålig kost, men brukar inte börja visa sig förrän i 40-årsåldern. Vanligast är att kvinnor får dessa på händerna, i ansiktet och runt nacken, och de kan bli fler och värre med tiden om man inte gör gör något åt det.

Foto: Shutterstock

Hur minskar man åldersfläckar?

Det är inte tal om att gå till någon klinik. Det finns två vanliga ingredienser som minskar åldersfläckar avsevärt, men många känner inte till dem.

1: Äppelcidervinäger

Nu har du ännu en anledning att ha äppelcidervinäger hemma. Syran i vinägern tar bort döda hudceller så att ny hud snabbt byggs upp. Bäst effekt (och också den snällaste metoden) får du om du blandar en halv matsked tillsammans med en lök och en halv matsked rosenvatten. Skala och mortla löken och blanda sedan i vinägern och rosenvattnet. Massera in på rengjord hud på det drabbade området och låt verka i 20 minuter. Skölj sedan med ljummet vatten.

2: Aloe Vera

Skär av en stjälk Aloe Vera och snitta den så att du kommer åt gelen. Massera in detta på rengjord hud och låt verka tills det torkar in. Gör detta varje kväll tills du ser att det ger resultat.

Foto: Shutterstock

För att undvika att drabbas av fler eller förvärrade fläckar bör du skydda sig mot UV-strålar och se till att återfukta huden både inifrån och utifrån.

Källa: Steg för hälsaPigmentfläckar.nu, Doktorn.com, Kurera.se

ANNONS: Ge din kropp optimala förutsättningar att må bra med det prisbelönta blåbärstillskottet Medox. Passa på: Nu får alla nya kunder 50% rabatt – här kan du läsa mer och beställa hem direkt till brevlådan!

Aloe Vera har en fantastisk förmåga att återuppbygga huden, och äppelcidervinägern gav resultat förvånansvärt snabbt. Dela gärna dessa enkla knep med andra, de kommer att tacka dig, för vem vill inte behålla sin fina hud?