Dålig syn? Ät vanliga grönsaken alla har i kylen – resultatet kommer förvåna dig

Det går inte att korrigera synen utan linser, glasögon eller kirurgiska ingrepp. Men visste du att det finns enkla knep du kan ta till för att förbättra din synskärpa och ögonhälsa? Det kan faktiskt räcka med att öppna kylskåpet!

Det finns många olika typer av synfel som kan drabba oss människor, men den goda nyheten är att nästan samtliga typer framgångsrikt går att behandla med linser eller glasögon. Men det finns andra saker vi kan göra på naturlig väg för att ta hand om våra ögon, något som är extra viktigt i takt med att vi blir äldre. 

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller rekordhöga mängder av extra starka antioxidanter som är bra för ögonen och ögonhälsan. Här kan man beställa hälsosuccén direkt till brevlådan – och få 50 procent rabatt i 2 månader.

Bildkälla: Shutterstock

Ett första steg för att hålla ögonen i trim är att äta en varierad och näringsrik kost. Att fylla på vitaminer och antioxidanter är också viktigt.

Vitamin A är extra viktigt för våra ögon. Ett underskott av vitamin A kan påverka vårt förråd av pigmentet rodopsin. Det är viktigt för vårt mörkerseende, och lindrig brist av vitaminet kan ge nattblindhet. Vitamin A finns det gott om i lever och annan typ av inälvsmat. Ost och ägg är två andra livsmedel som är rika på vitaminet.

Lutein är ett protein som naturligt finns i ett lager i näthinnan. I det lagret hjälper pigmentfyllda celler till att skydda ögat mot starkt ljus. Forskning har visat att ett tillskott av lutein naturligt förbättrar synen, och den ovan nämnda processen. Lutein är en antioxidant som naturligt förekommer i bland annat spenat och grönkål.

Bildkälla: Mostphotos

ANNONS: Visste du att blåbär är bra för synen? Medox är ett prisbelönt kosttillskott som är proppfullt med svenska blåbär. Nu kan man testa för halva priset i 2 månader!

Det finns även många livsmedel som är bra för vår ögonhälsa, bland annat morötter, lever, mangold, sötpotatis, smör och spenat. Just morötter innehåller det tidigare nämnda vitamin A, som är betydande för näthinnans funktion.

Vi ser alla sämre när vi blir äldre – men de här enkla tipsen kan förhoppningsvis göra skillnad. Dela gärna den här artikeln med alla dina vänner på Facebook!