Blanda banan, honung och vatten: Lindra hosta och luftvägsbesvär

En långvarig hosta kan vara mycket irriterande och förstöra både nattsömnen och de vakna timmarna.

Visst finns det hostmedicin en del som dessutom är ganska bra, men man blir ofta både trött och dåsig av dem. Vilket gör att jag inte brukar vilja ta dem under dagtid.

Det finns flera bakomliggande orsaker till varför man får hosta. Ofta definieras hosta som kortvarig eller kronisk.

Kronisk hosta kan bero på till exempel rökning eller astma, medan kortvarig hosta ofta är symtom på förkylning, lunginflammation eller influensa.

Även om det så klart finns flera orsaker till varför hosta kan uppstå. Oavsett varför man får hosta kan det vara otroligt jobbigt och irriterande.

Men det finns andra sätt att få bukt med hostan än att äta halstabletter eller köpa dyr hostmedicin på apoteket. Du kan nämligen göra egen hostmedicin som endast innehåller tre ingredienser, som de allra flesta redan har hemma.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Det enda du behöver är mogna ekologiska bananer, honung och vatten.

Honung och banan är väldigt effektiva ingredienser för att lindra hosta och förkylning, eftersom de lugnar irritation och har både vitaminer och mineraler.

En studie gjord vid Imperial College of London visade att barn som åt en banan om dagen löpte 34 procent mindre risk att drabbas av astma.

Banan, mogen banan
Wikipedia

Du behöver:

• 2 mogna ekologiska bananer

• 2 msk ekologisk honung

• 4 dl kokhett vatten

Honung
Pexels

Så gör du:

1. Skala bananerna och mosa dem i en stor skål med hjälp av en gaffel eller stavmixer.

2. Häll det kokande vattnet över bananerna, rör om och låt svalna.

3. Efter att blandningen svalnat kan du röra i honungen.

Blandningen håller i ungefär en vecka om den förvaras i kylskåpet. Om du vill kan du värma blandningen innan du äter den. Ta en matsked fyra gånger om dagen eller vid behov.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Om du lider av svår hosta som inte ger med sig är det alltid bra att rådfråga en läkare.

Dela artikeln med dina vänner så att fler får ta del av detta superknep för att lindra irriterande hosta.