6 tecken på att kroppen skriker efter kolhydrater

När jag vill gå ner några kilon eller bara äta nyttigt undviker jag att äta kolhydrater i perioder. Men jag visste inte att mitt plötsliga sug efter bröd och pasta är kroppens rop efter hjälp. Kolhydrater behövs för att hålla kroppen i form oavsett om man försöker gå ner i vikt eller inte. För lite kolhydrater kan rubba ämnesomsättningen, därför är det viktigt att du får i dig en viss mängd. Här är 6 viktiga tecken på att du äter för lite kolhydrater.

 

 

ANNONS: Ge din kropp optimala förutsättningar att må bra med det prisbelönta blåbärstillskottet Medox. Passa på: Nu får alla nya kunder 50% rabatt – här kan du läsa mer och beställa hem direkt till brevlådan!

1: Du har svårt att orka med dina träningspass

Om du inte har tillräckligt med kolhydrater i ditt system kan det vara svårt att orka med träningen. Passet som du annars brukar hänga med på kan kännas som att springa ett maratonlopp. Det här är en anledning till att många dietister rekommenderar att äta kolhydrater både före och efter träningen.

Foto: Shutterstock

2: Din hjärna fungerar inte som den ska

Precis som din kropp behöver din hjärna kolhydrater för att kunna prestera på max. När du utesluter eller drar ner på kolhydrater sjunker ditt blodsocker vilket kan innebära att du ofta får huvudvärk. En del upplever även att de känner sig yra, har svårt att koncentrera sig eller får humörsvängningar.

Foto: Shutterstock

3: Du fantiserar om nybakat bröd, pizza eller din favoritpasta

Att du inte kan sluta tänka på mat som innehåller kolhydrater är ett tecken på att du fått i dig för lite kolhydrater. Om du istället siktar på att äta bra kolhydrater så kan det balansera ditt blodsocker och stoppa dina plötsliga sög efter kolhydrater.

4: Du tappar muskelmassa

Om du tränar väldigt hårt utan att äta kolhydrater måste din kropp använda muskler som bränsle. Då tappar du muskler och inte fett. Och får du mindre muskelmassa påverkar det din ämnesomsättning negativt.

Foto: Shutterstock

5: Din andedräkt luktar illa

Efter en tid med lågkolhydrat-kost kan din kropp gå in i ketos. Det är när kroppen använder fettreserverna istället för kolhydrater som energikälla. När fettet bryts ner så omvandlas en del av nedbrytningsprodukterna till ketoner och det är just ketonerna som kan lukta illa. Många tycker att lukten påminner om aceton.

6: Du är förstoppad

När man utesluter kolhydrater är det vanligt man blir förstoppad. Detta eftersom kolhydrater som till exempel fullkornsbröd innehåller fibrer som ser till att magen fungerar.

ANNONS: Ge din kropp optimala förutsättningar att må bra med det prisbelönta blåbärstillskottet Medox. Passa på: Nu får alla nya kunder 50% rabatt – här kan du läsa mer och beställa hem direkt till brevlådan!

Källa: Diabetes.nu

Tycker du att fler borde ta del av denna viktiga information så att de förstår kroppens signaler? Dela inlägget bland dina vänner.

Allt om hälsa – direkt i din inkorg. Anmäl din mejladress för att få Hälsobibelns nyhetsbrev: