Hejdå artros-smärta – enkla knepet kommer få dig att alltid ha gurkmeja hemma

Många av de vanliga mediciner vi har idag härstammar från växtriket och dess naturliga läkekonst. Idag kommer det mesta i pillerform, och även om mycket känns effektivt så innehåller det ofta en hel del ämnen som kan ge otrevliga bieffekter.

Om man vill behandla något på så naturlig och hälsosam väg som möjligt så ska man inte underskatta växtriket. Gurkmeja är ett perfekt exempel på detta. När det kommer till artros har det kallats naturens ”mirakel”.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Artros är en vanlig sjukdom som vanligtvis drabbar personer över 45 år. Sjukdomen bryter gradvis ner ledbrosket i främst knän, höfter, fingrar och tår.. Detta innebär nästintill kronisk smärta i vissa leder, och nedsatt rörlighet i vardagen. Har man väl fått artros kan man inte bli av med det, men det går att motverka smärtan rejält på egen hand.

Foto: Shutterstock

Gurkmeja innehåller en aktiv substans som heter kurkumin. I flera studier har kurkumin visat sig vara antiinflammatoriskt, i synnerhet för lederna. I Indien exempelvis, så används ofta gurkmeja för att medicinera personer med reumatism.

Gurkmeja förbättrar rörligheten

Flera kliniska studier visar att gurkmeja minskar smärta och förbättrar rörligheten hos patienter med artros, det skriver kurera.se.

Gurkmeja har även antioxidativa egenskaper som gör kroppen starkare mot inflammationer.

Gurkmeja mot artros

Många använder sig av kosttillskott som innehåller stora mängder gurkmeja. Men det går minst lika bra att riva färsk, eller köpa pulvriserad och blanda ner det i en glas vatten, eller en smoothie. 1 matsked pulveriserad gurkmeja per dag är att rekommendera.

Tips:

Riv gurkmeja till mängden av en matsked

Riv en liten bit ingefära och mixa med stavmixer eller i en blender

Tag 2 dl vatten och koka upp med ingefäran

Blanda i gurkmeja och rör om.

Drick som te.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Dela gärna tipset med andra. Det är så enkelt och så värt för den som har smärta.