Militärdieten: Så går du ner 5 kilo på bara 3 dagar!

Snart är det jul, och vi svenskar stoppar i oss mer godsaker än någonsin. Det bjuds på mer fika på jobbet, godis i butikerna, och så är det ju alla dessa julbord.

Många vet nog att för att gå ner i vikt så gäller det att förbränna mer än vad du stoppar i dig. Det låter kanske enkelt, men ibland kan alla behöva lite hjälp på traven för att komma igång.

Förutom att du kanske minskar ditt midjemått så kan viktminskning även göra underverk för både blodtrycket, kolesterolvärdet och ge dig mer energi.

En kickstart kan vara allt vi behöver för att komma igång, och snabba resultat kan ge dig motivationen att fortsätta.

Den här rutinen är egentligen tänkt för kvinnor, men om du är man är det bara att addera 100 kalorier protein i varje måltid så fungerar den precis lika bra.

Om dieten faktiskt användas av militärer eller deras familjer vet jag inte säkert, men jag vet att den fungerar.

Inte för att den innehåller massa konstig och dyr mat, utan på grund av det låga antalet kalorier. Ändå innehåller den glass!

Frukost sägs vara det viktigaste målet om dagen, för att få en bra start på dagen. Så är det även i denna rutin.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Grapefrukt
Pixabay

Dag 1

Frukost:

½ grapefrukt, en skiva fullkornsbröd med 2 msk jordnötssmör, en kopp kaffe eller svart te (du får inte ha mjölk eller socker i)

Är du allergisk mot jordnötter kan du byta ut mot mandelsmör, solrosfrösmör eller hummus.

Lunch:

1 dl tonfisk på burk och en skiva fullkornsbröd. Vatten och en kopp svart kaffe eller te.

Om du vill krydda din mat går det bra med peppar och/eller lågkaloridressing.

Middag:

85 gram valfritt kött, 2 deciliter gröna bönor (haricot verts), ett litet äpple och en deciliter vaniljglass.

Du kanske tycker att det är lite mat, men vill du bli av med kilona är det bara att kapa kalorierna.

kokt ägg
Pixabay

Dag 2

Frukost:

1 ägg, en skiva fullkornsbröd, och en halv banan. Tanken med den är dieten är att hålla på i tre dagar, sedan ta en paus i fyra dagar. Det betyder dock inte att du kan äta hur mycket som helst under de fyra dagarna. Försök att hålla dig till 1500 kalorier eller mindre om du vill se bra resultat.

Lunch:

2 dl keso, 1 kokt ägg och 5 saltine kex. På grund av att du äter väldigt lite dessa dagar bör du inte köra någon hård träning. Försök istället gå en rapp promenad 30 minuter per dag.

Middag:

2 varmkorvar (utan bröd), 2 deciliter broccoli, 1 dl morötter, en halv banan och 1 dl vaniljglass, eller ett glas äppeljuice.

Grönsakerna bör kokas, ångas eller ätas råa. Köttet bör bakas i ugnen eller grillas. Är du vegetarian kan du med fördel byta ut köttet mot bönor, linser eller svamp.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Korv
Pixabay

Dag 3

Frukost:

5 saltine kex, en skiva cheddarost, och ett litet äpple. Glöm inte att dricka en kopp kaffe eller te.

Lunch:

En skiva fullkornsbröd, ett kokt ägg eller 2 deciliter mjölk.

Det kanske inte är så mycket men det håller dig på benen och får dig att rasa snabbt i vikt.

Middag:

Ditt sista mål den här 3-dagasperioden består av 2 dl tonfisk på burk, en halv banan och 1 deciliter vaniljglass.

Kom ihåg att det inte är okej att småäta mellan måltiderna i den här dieten om du vill se resultat.

Dock är det helt okej att byta plats på måltiderna.

Alkohol är helt förbjudet under de tre dagarna. Om du måste dricka någonting så är det okej med ett glas vin under din 4-dagars viloperiod. Men helst inte.

Kom ihåg att det är skillnad på att gå ner i vikt och att förbränna fett.

Under dessa tre dagar kommer du inte att tappa 5 kilo fett, utan 5 kilo vätska, slaggprodukter och så klart även lite fett.

Visst blir man sugen på att testa!

Kom ihåg att du bör kontakta din husläkare innan du startar en så här strikt diet.

Lycka till, med den här dieten behöver du inte oroa dig om du råkar äta lite mycket i jul. Det är bara att ta i med hårdhandskarna efter nyår.

Om du tycker att det är jobbigt att hålla den strikta dieten själv kan du försöka få med dig en kollega, vän eller familjemedlem. Då kan vi sporra varandra och det blir lite svårare att fuska.

Mer om militärdieten kan du läsa här på themilitarydiet.com.

viktnedgång
Pixabay

Dela gärna den här smarta dieten som verkligen ger resultat med dina vänner på Facebook så att de också kan hålla kilona borta efter jul!

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.