Fastare rumpa på 2 veckor: 3 superövningar som alla kan göra hemma

Vår rumpa är en sån där kroppsdel som vi antingen älskar eller hatar. Tänk bara på hur bra de där favoritjeansen satt. Dock gör tyngdlagen sig påmind ju äldre vi blir, och att titta sig i spegeln är inte alltid lika roligt som det brukade vara.

Det enda som faktiskt hjälper för att hålla rumpan fast och fin är rörelse, men vi pratar varken om timmar på gymmet eller i löparspåret. Faktum är du kan få en fast rumpa med bara tre övningar. Dessa är de som snabbast hittar kontakt med musklerna och visar resultat på bara två veckor.

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller rekordhöga mängder av extra starka antioxidanter som gör kroppen stark. Här kan man beställa Medox direkt till brevlådan – och få 50 procent rabatt.

1. Rump”dödaren”

Den här övningen kommer att kännas harmlös när du börjar, men när det sedan börjar bränna ordentligt så klan du vara säker på att den gör sitt jobb. Ligg platt på mage på golvet. Du kan ha en tunn matta eller handduk under om det känns mer bekvämt. Lyft hälarna uppåt mot taket så att rumpan spänns. Sära sedan lätt på benen i luften. Lyft dem upp och ner utan att nudda golvet, som i videon nedan. Gör detta 15 gånger.

2. Benböj

Den här övningen kan du nästan göra var som helst i hela världen, och du kan till och med göra den samtidigt som du gör annat. Du står bara höftbrett isär med benen, sedan böjer du benen som att du ska sätta dig på en stol bakom dig, men utan att flytta fötterna. Upprepa 15 gånger.

3. Utfallssteg

Stå rätt upp, ta ett steg rakt fram och böj sedan på samma knä så att du stå likt bilden nedan. Gå sedan tillbaka till utgångsposition, och ta ännu ett steg med samma ben. Gör detta 10 gånger med ena benet, och sedan 10 gånger med andra. Du kommer att märka en brännande känsla, det betyder att det fungerar.

Källa: Fitnessmagazine, Topphälsa.

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller rekordhöga mängder av extra starka antioxidanter som gör kroppen stark. Här kan man beställa Medox direkt till brevlådan – och få 50 procent rabatt.

Gör dessa vid tre tillfällen i veckan så kommer du snabbt att se resultat. Det är bara dumt att inte prova. Tipsa gärna andra, de kommer att tacka dig.