Det händer med bukfettet om du bara äter banan i 4 dagar

Ordet diet har en negativ klang, och jag är själv ingen förespråkare av dessa. Men den så kallade ”banandieten”, som hyllas av många dietister, pågår bara i fyra dagar, och dess rensande effekt kan gör dig upp till 4 kilo lättare. Inte nog med det, att äta mycket bananer förbättrar matsmältningen och ger huden mer lyster. Sugen på att prova? Såhär gör du.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Medan andra dieter kan få dig låg och energilös, så stillar bananmetoden hungern och även suget efter något sött. Och det bästa är att du får äta hur många bananer du vill, då det inte krävs så många för att faktiskt bli mätt.

Hälsofördelar med bananer

En banan består till största del (74%) av vatten, men dess halt av fruktsocker samt höga innehåll av kolhydrater gör att den fått rykte om sig att vara en onyttigare medlem i frukt- och bärfamiljen. De hälsosamma fördelarna väger dock upp detta med hästlängder. Kolhydraterna utger en fantastisk energikälla. Till exempel så tar många som tränar just en banan innan passet, då det ger ork för att klara fysiska prestationer.

Foto: Shutterstock

Så går banandieten till

Börja med att köpa hem bananer – många bananer. Det är det enda, tillsammans med att dricka vatten eller mjölk, som du får äta de närmsta dagarna Det fina är att du får äta dem i vilken form du vill. Antingen mixad med mjölk som en kall smoothie. Eller skivad i en skål, eller varför inte fryst som ett kallt snack. Vid varje stort måltidstillfälle som frukost, lunch eller middag så bör du äta cirka tre bananer, där emellan äter du banan när hungern faller på. I början kommer du att ha svårt att känna dig nöjd, men det går snabbt över då kroppen vänjer sig.

Det händer med kroppen efter banandieten

Eftersom att din kropp inte får i sig något annat så kommer den att rensas från alla gifter och slaggprodukter under dessa dagar. Drick mycket vatten så att du kissar ut mer av dessa. Eftersom att banan innehåller serotonin som är ett glädjehormon så kommer du att hålla humöret och motivationen uppe under dessa dagar, och tappa både vätska och fett, särskilt runt midjan.

Foto: Shutterstock

Källa: Healthy-dietpedia, Dietguiden, freedieting, viktminskning.dk

När jag själv fick tipset var jag skeptisk, men efter att ha tappat nära 4 kilo på några dagar så känner jag att jag bara måste dela med mig av det här tipset. En supermetod för den som vill rena kroppen snabbt. Dela gärna med andra. 

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.