Bränn semesterkilon: 3 effektiva övningar som du kan göra hemma
Viktnedgång

Hejdå semesterkilon – 3 superövningar som bränner fett utan gym eller redskap

Under sommarens varma och lediga dagar kan det vara svårt att hålla hälsosamma vanor. Grillmiddagar, flera glas vin, och utebliven motion blir istället mer förekommande i vardagen, och innan man vet ordet av så känns kläderna lite trånga, och vips så har magen börjat vecka sig mer över byxlinningen.

Om så är fallet – få inte panik. Några extrakilon är inte hela världen. Men för dig som inte trivs med de där hullet så har jag tips på tre övningar som sätter turbofart på förbränningen. Det bästa är att du kan göra dem hemma, jag brukar göra dem framför teven efter morgonkaffet.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Viktnedgång
Illustration: Shutterstock

När det kommer till fettförbränning är det i teorin ganska enkelt: Om träningen gör att din puls blir hög så aktiverar du förbränningen.

De tre övningarna nedan kommer att få din puls att stiga samtidigt som det bränner i några av musklerna Med andra ord så får din kropp jobba rejält, men under kort tid. Gör dessa i följd vid tre tillfällen i veckan så kommer du snabbt att märka att din kropp blir både hårdare och slankare.

1: Upphopp

Vi börjar med den övning som är enklast att utföra. Ställ dig höftbrett isär med benen. Låt armarna falla längs med kroppen på varsin sida. Hoppa sedan rakt uppåt medan du för armarna ovanför huvudet som om du vill nudda taket.

Upprepa hoppen 12 gånger. 

2: Mountain Climber

Svenska översättningen av namnet på denna övning är ”Bergsklättraren”, och precis som det låter ska du tänka dig att golvet under dig är en bergsvägg. Stå på alla fyra med handflatorna i axelbredd under dig. Ha benen utsträcka bakom dig med tårna i golvet och knäna lyfta. För höger knä snett mot vänster armbåge en gång. Gör sedan samma sak med motsatt knä.

Upprepa 30 gånger snabbt (15 på varje ben). 

3: Bear Crawls

Den här låter svår, men låt dig instrueras av videon under så kommer det att gå bra. Och tro mig, den ger resultat.

Källa: The Strive, Fitness Blender

Om du blir andfådd och får träningsvärk av detta så är det ett tecken på att du gör rätt och att du kommer att få resultat. Dela gärna dessa enkla men effektiva övningar med andra. Tro mig, de kommer att tacka dig. 

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.