Hemmagjorda vitamindrycken kan hjälpa dig att förbränna fett

Många vill gärna gå ned i vikt i början av året, men det är inte alltid så lätt som det låter – det krävs både motivation och en hel del kunskap.

Det finns ju även en mängd olika dieter man kan prova på, men jag har alltid tyckt att en bra grundregel är att inte äta mer än vad du förbrukar.

Ibland kan man dock behöva något extra som ger ämnesomsättningen en skjuts, för att kicka igång systemet.

Förutom att denna vitaminbomb till dryck är väldigt god och hälsosam, så kan det förhoppningsvis hjälpa dig att tappa några kilon under tiden.

Jag var dock lite skeptisk till en början, men det finns de som hävdar att de druckit denna dryck i 5 dagar och redan börjar känna skillnad, så varför inte testa själv?

shutterstock_490268269

Så gör du:

Vad som är viktigt att tänka på är att alla ingredienser ska täckas med vatten och drar sig över natten, helst på en sval plats.

Börja varje dag med ett glas av drycken och drick den varje gång du är törstig.

Hur funkar det?

Ingefära ökar kroppens värmeproduktion, förbränning och kan även ge ett bra skydd mot bakterier, enligt studie publicerad i Asian Pacific Journal of Tropical BioMedicine.

Effekten är visserligen inte tillräcklig för att ensam orsaka viktnedgång, men det kan hjälpa till.

Mynta är inte bara gott som smaksättning, bladen är dessutom väldigt nyttiga. Grönmynta innehåller bland annat vitamin C och E, folsyra, kalcium och järn.

Gurka har ett lågt kaloriinnehåll och låga mängder av kolhydrater, men är innehåller samtidigt fibrer och flera viktiga vitaminer.

Det finns studier som visar att citron ökar fettförbränningen. Läkaren Shilpi Agarwal rekommenderar att man pressar ner en citron i vatten, eller lägger en citronbit i vatten, och dricker upp vattnet.

Enligt henne kommer c-vitaminen att öka förbränningen. ”Att lägga till C-vitamin i kosten är ett fantastiskt sätt att boosta energin och förbränningen på”, säger hon.

bejt11

Visst borde fler få chansen att upptäcka denna goda och nyttiga dryck? 

Dela gärna vidare tipset på Facebook om du känner någon som behöver lite extra energi!