9 växter som gör luften renare i ditt hem

Jag har alltid tyckt att det är så himla vackert med mycket växter. Både med en lummig trädgård och en mindre regnskog inomhus. Det känns som att jag mår bättre med grönska runt omkring mig, att jag andas lättare på något sätt.
Då är det synd att jag är så dålig på att ta hand om växter, jag glömmer alltid bort att vattna dem i tid. Men för några år sedan upptäckte jag gröna växter – som är relativt lättskötta. Många av dem mår till och med bra av att torka ut mellan varven.
Och inte nog med det: de renar dessutom ditt hem. Och så är de så klart vackra också. Här är en lista på 9 växter som är bra på att rensa luften inomhus.

När du hör ordet luftförorening tänker du förmodligen på stora städer, tät trafik och fabriker. Men sanningen är att även luften inomhus i ditt hem kan vara förorenad. Enligt American Lung Association kan till och med luften inomhus vara mer förorenad än den utomhus.

Tre farliga kemikalier inomhus är:

• Formaldehyd, som finns i bland annat mattor, lim och färg.
• Bensen, som finns i bland annat plast och gummi.
• Trikloretylen, som finns i bland annat färgborttagningsmedel och mattrengöring.

Ämnena stängs lätt in i hemmet och kan orsaka astma och allergier. Då finns det flera växter som kan göra rena underverk med luften. För när växterna suger upp koldioxid, som en del i fotosyntesen, drar de samtidigt in kemiska ämnen. Till och med Nasa använder krukväxter för att rena luften på en rymdstation.

Här är växterna som hjälper till att rena ditt hem:

1. Ampellilja

2. Gullranka

3. Dracaena

4. Fikus

5. Fredskalla

6. Gummiplanta/mjölbuske

7. Ormbunke

8. Ormväxt/svärmorstunga

9. Aloe vera

Dela gärna denna information vidare – så att fler kan få riktigt härlig luft i sina hem!