Gå ner i vikt med kräftor: Därför ska du frossa i de röda läckerheterna

Äntligen augusti – och äntligen kräftsäsong! I snitt äter vi svenskar ett halv kilo per person, och i takt med att det blir mörkare på kvällarna börjar kräftlyktorna att tändas.

Augusti och kräftor går verkligen hand i hand. Och nu till de goda nyheterna: kräftor är nyttigt! Så passa på och äta med gott samvete under sensommarens kräftskivor. I den här artikeln berättar vi varför kräftor är en riktig supermat.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Kalorisnåla delikatesser

Bildkälla: Shutterstock

En av anledningar till att man kan förse sig med en kräfta till är för att de är väldigt kalorisnåla. En kräfta innehåller endast tre kilokalorier. Svenska kräftor innehåller ungefär 13 gram kött, kött som innehåller minimalt med kolhydrater och fett.

Dessutom är kräftor rika på omega-3, en fettsyra som bland mycket annat har antiinflammatoriska egenskaper.

Innehåller livsviktiga mineraler och vitaminer

Bildkälla: Shutterstock

Inte nog med att kräftor är ett fettsnålt alternativ som är svårt att överäta – de är dessutom fullproppade med livsviktiga mineraler och vitaminer.

Kräftor innehåller bland annat vitaminerna B12 och E, där den förstnämnda är viktig för blodbildningen. E-vitamin är en antioxidant som skyddar våra vävnader. Bland mineralerna som återfinns i kräftor hittar vi bland annat Jod, Zink och Selen, som bland annat stärker immunförsvaret.

Källor: Aktiv träning, MåBra, Allas

Passa på att bjud in till kräftskiva i augusti – och njut av de hälsosamma läckerheterna med gott samvete!

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.