Ät den här smarriga glassen på kvällen — och du kommer sova mycket bättre

Det är inte ovanligt att sova dåligt på natten eller att vakna flera gånger. En bidragande faktor till detta problem kan vara vad du äter på kvällen. Din kropp hinner inte smälta maten och då kan den inte slappna av. Detta går att åtgärda och genom att äta något av dessa sju livsmedel kan du hjälpa din kropp på traven att slappna av och förhoppningsvis sova bättre!

1. Banan

Den här böjda frukten är rik på både magnesium och kalium. Dessa två ämnen kan bidra till att dina muskler blir avslappnade. Den är bra att äta som snacks och mättar gott i magen. Andra nyttigheter som banan innehåller är vitamin C och vitamin B6.
Ett perfekt sätt att få i dig banan om du är trött på att äta den som den är — gör glass. Frys in banan, minst en-två stycken. Mixa den sedan och du har glass! Ett tips är att ha i lite kakao för då får du chokladglass.

Foto: Pexels

ANNONS: Ge din kropp optimala förutsättningar att må bra med det prisbelönta blåbärstillskottet Medox. Passa på: Nu får alla nya kunder 50% rabatt – här kan du läsa mer och beställa hem direkt till brevlådan!

2. Fisk och skaldjur

Fisk och skaldjur är rika på aminosyror och dessa kan fungera avslappnande. Därför kan det vara toppen att äta något av dessa livsmedel till kvällens middag.

Foto: Pexels

3. Ananas

Precis som fisk och skaldjur innehåller även ananas en aminosyra, närmare bestämt tryptofan. Den här frukten kan då vara den perfekta avslutningen på en god middag. Ananas får en ofta att drömma sig bort till en exotisk plats.

Foto: Public Domain Pictures

4. Proteinrik mat

För att du ska stå dig länge och inte bli hungrig igen förrän det är dags för frukost så kan det vara viktigt att tänka på att få i dig proteinrik mat. Exempel på detta är nötter, ost eller kanske ägg.

Foto: Wikipedia

5. Mjölk

Vem har inte hört att det kan vara bra att dricka ett glas varm mjölk för att kunna sova bättre? Att få i sig det på kvällen kan vara bra på grund av att även mjölk innehåller tryptofan. Den innehåller även kalcium och dessa två kan verka lugnande för din kropp.

Foto: Pixabay

6. Spenat

De här gröna bladen kan du göra mycket gott med. Förutom att det är gott att stuva eller ha i dem i det mesta du lagar är de även väldigt gott att äta råa i sallad. Spenaten kan verka avslappnande för dina muskler, den är även mineralrik och kan hjälpa ditt immunsystem.

Foto: MaxPixel

ANNONS: Ge din kropp optimala förutsättningar att må bra med det prisbelönta blåbärstillskottet Medox. Passa på: Nu får alla nya kunder 50% rabatt – här kan du läsa mer och beställa hem direkt till brevlådan!

7. Kamomill

Kamomill har flera bra lugnande egenskaper. Det kan verkligen vara värt att prova en kopp kamomillte innan det är dags att sova om du vet med dig att du har svårt att slappna av.
Den här örten har använts otroligt länge som läkeväxt och kan verka för att lösa upp olika typer av krämpor i kroppen.

Foto: Pixabay

Källor: Topphälsa Elle Aftonbladet Femina

Foto: Public Domain Pictures. OBS: Personen på bilden har ingenting med artikeln att göra.

Det här visste jag inte om sen innan. Fantastiskt bra tumregler att hålla sig till då maten spelar en stor roll i hur vårt dagliga mående ser ut. Dela artikeln med någon du vet skulle må bra av detta.