Bli kvitt gäddhäng – med 2 enda övningarna du behöver kunna för att få fasta armar

Vi stirrar oss ofta blinda på hur platt magen är när vi diskuterar bra eller dålig kroppsform. Men när det är dags att plocka fram sommarlinnet eller klänningen påminns vi om det där lösa hullet på armarna som inte är lika smickrande.

Att ha lite hull på armarna är naturligt och inget fel, men de flesta kan nog känna sig mer bekväma med ett par slanka armar som visar att man tar hand om kroppen. Det krävs inget gymkort för att få bort det så kallade gäddhänget. Det krävs två övningar, och dessa kan du göra hemma.

ANNONS: Ge din kropp optimala förutsättningar att må bra med det prisbelönta blåbärstillskottet Medox. Passa på: Nu får alla nya kunder 50% rabatt – här kan du läsa mer och beställa hem direkt till brevlådan!

Det finns oändligt många sätt att träna armarna. Övningarna varierar beroende på vilket resultat du är ute efter, till exempel att bygga stora muskler eller att få smala armar. Är målet att få fastare armar snabbt behöver du dock bara göra dessa två, som snabbt gör skillnad.

1: Bakvända dips

Den här övningen kan du göra nästan var som helst. Allt du behöver är en bänk, stol, soffkant eller något i liknande höjd som du kan ha handflatorna emot. Precis som på bilden så sätter du handflatorna bakom dig, höftbrett isär. Sedan sätter du fram benen så att dessa är rakt framför dig. Sjunk neråt med rumpan så att den nästan nuddar marken/golvet. Dina armbågar är då helt böjda bakom dig. Skjut sedan upp dig själv med armbågarna och upprepa 12 gånger.

Foto: Shutterstock

2: Smala armhävningar

Så fort man hör ordet armhävningar så blir man lite ansträngd, men denna övning känns inte som vanliga armhävningar. Istället för att stå brett med armarna så står du med dem i axelbredd. Låt kroppen sjunka ner så att armbågarna böjer sig bakom dig. När du nästan nuddar golvet skjuter du upp dig själv igen så att armbågarna är raka. Upprepa 10 gånger.

Foto: Shutterstock

Gör dessa två övningar efter varandra tre gånger. Känner du att det bränns så gör du helt rätt och det ger effekt. Gör detta två gånnger i veckan så kommer du att förvånas över vilket snabbt resultat du ser.

ANNONS: Ge din kropp optimala förutsättningar att må bra med det prisbelönta blåbärstillskottet Medox. Passa på: Nu får alla nya kunder 50% rabatt – här kan du läsa mer och beställa hem direkt till brevlådan!

Källa: Health.com, Popsugar, Iform.

Sedan jag började med dessa enkla övningar är jag bekväm med att gå i ärmlösa tröjor då jag fått så tonade armar. Dela gärna för att tipsa andra, de kommer att tacka dig.