Bli kvitt semesterhullet på 30 dagar med enkla upplägget – antar du utmaningen?

Ett av de vanligaste misstagen många gör när de vill komma i form är att de har för bråttom. Man hetstränar och äter nyttigt en vecka, men efter ett tag blir det ohållbart och man trillar dit för frestelser.

Just därför är den här utmaningen den bästa jag tagit mig an. Jag har aldrig känt mig så stark och fast i kroppen, utan att behöva dra ner på maten överhuvudtaget.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Foto: Shutterstock

För att utmaningen ska ge resultat så är det viktigt att den följs. Konceptet är enkelt. Varannan dag är riktigt jobbig, och de andra dagarna är ”aktiv vila”. Du får fördela antalet hur du vill över hela dagen, bara du har gjort dem innan du går och lägger dig.

Dag 1: 50 squats (benböj). 25 armhävningar.

Dag 2: 50 situps.

Dag 3: 100 squats. 50 armhävningar.

Dag 4: 100 situps.

Dag 5: 150 squats. 100 armhävningar.

Dag 6: 150 situps.

Dag 7: 200 squats. 150 armhävningar.

Öka för att få hårdare kropp

Nu har det gått sju dagar, och har du gjort alla repetitioner så kommer du att känna att både rumpan och magen är betydligt hårdare. Och framförallt så kommer du ha en väldig träningsvärk i bröst och axlar, men var lugn, då har du gjort rätt.

Fortsätt fördela dina övningar hur du vill över dagen. Det spelar ingen roll när du gör dem på dygnet, bara de blir gjorda så kommer du att få otroliga resultat.

Veckan efter fortsätter du att öka med 50 för varje övning per dag. Med start på 200 situps dag 8. Och 250 squats med 200 armhävningar dag 9. Resten av mönstret förstår du nog. Var noga med att föra dagbok varje dag, så att du vet hur många du gjort.

Dela denna utmaning för att få andra att hänga på.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.