Få bort celluliter: Med enkla övningarna som du kan göra hemma
Får bort celluliter

Bli kvitt celluliter: Med 2 superövningar som stramar till låren inför sommaren

Celluliter är otroligt vanligt hos kvinnor, och du kan ha dem oavsett om du är ung, gammal, smal eller har en större kroppsform. Hur mycket man har är dock helt individuellt. Vissa får det av ålder, eller från arvsanlag, men vad många inte vet är att man själv kan eliminera dem, eller förhindra att det uppstår fler.

Om du tittar på de som är riktigt vältränade, oavsett ålder, så har de sällan celluliter. Anledningen är att celluliter är ansamlingar innanför huden, vanligtvis från socker, inaktivitet eller hormoner, så knepet är att få regelbunden och bra blodcirkulation på stället.

Det finns två övningar som verkar specifikt på låren och rumpans mest utsatta cellulit-områden. Lägg några minuter på dessa och din spegelbild kommer att tacka dig.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Övning 1: Sumo-squats

Ställ dig med fötterna brett isär likt en sumobrottare. Tänk dig att du ska sätta dig på huk utan att röra på fötterna. Böj på knäna och sänk ner rumpan så att den nästan nuddar marken. Res dig sedan långsamt upp till positionen du började i. Du kommer att känna att det bränns i häftböjarna, utsidan av låren, och i rumpan.
Upprepa 12 gånger.

Sumosquats
Foto: Shutterstock

Övning 2:  Rumpdödaren

Ligg på mage med armarna framför dig eller under bröstet. Spänn rumpan och lyft hälarna mot himlen/taket. Sära på benen i luften och för sedan ihop dem i luften igen. Det kommer att spänna otroligt mycket i rumpan.
Upprepa 20 gånger. 

Gör dessa två övningar i följd. Börja sedan om och gör dem två gånger till. Det tar max 10 minuter och dessa gör stor skillnad för din rumpa och dina lår. Sedan jag började göra dem två gånger i veckan har jag blivit fastare än jag var för flera år sedan.

Tryck på Dela-knappen för att tipsa andra. Tro mig, de kommer att tacka dig. 

Källa: sund.nu, hälsoliv, Livestrong, styrkeprogrammet.se

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.