Därför ska du inte äta bananen när den är gul – valet påverkar kroppen mer än du tror

Slänger du bananer som börjat få bruna fläckar? Efter att ha läst detta kommer du att sluta med det, om du inte vill slösa på näringsrik frukt vill säga.

En banan hinner ha ett flertal färger under sin mognadsprocess, och åtminstone i Skandinavien så är vi införstådda med att äta bananen när den är som gulast med en klar färg – fri från fläckar. Men detta är ett dåligt tillfälle att äta bananen, de den inte mognat tillräckligt för att få alla bra näringsämnen.

 

YouTube/Geniale Tricks

En grön banan är inte mogen, det vet vi, men en klargul banan är inte heller färdig, i alla fall inte om du vill stärka ditt immunförsvar och hålla kroppen ung.

När en banan mognar skapas flera antioxidanter som ökar produktionen av vita blodkroppar, som gör kroppens åldringsprocess långsammare. Men inte nog med det. Forskning visar att TNF, som finns i mogna bananer, stör tillväxten av tumörceller i kroppen, vilket hindrar cancer från att spridas.

 

Youtube/Geniale tricks

Så om du vill hålla dig ung och frisk, satsa på att äta bananerna som har lite bruna fläckar, de smakar också mer. Gillar du inte smaken så kan du blanda ner dem i en smoothie eller ha dem som ingrediens vid bakning, din kropp kommer att tacka dig.

Källa: Geniale Tricks, Mitt Kök

Slösa inte bort de bruna bananerna då de är rika på näringsämnen som gör dig gott. Dela gärna tipset med andra, de kommer att tacka dig.