Det händer i kroppen när du tar ett varmt bad – resultatet kommer att förvåna dig

Om du har turen att ha ett badkar hemma kommer du gilla den här artikeln. Inte nog med att det är otroligt skönt att ta ett bad efter en stressig dag – visste du att det dessutom kan vara bra för hälsan?

När du tappar upp ett varmt bad kan du göra det med vetskapen om att det händer mycket i kroppen samtidigt som du ligger i vattnet.

I den här artikeln har vi samlat 6 hälsofördelar med att ta ett bad, perfekt läsning i badkaret.

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller rekordhöga mängder av extra starka antioxidanter som gör kroppen stark. Här kan man beställa Medox direkt till brevlådan – och få 50 procent rabatt.

1. Lättare att somna

När du badar slappnar du av i hela kroppen, något som dina muskler tackar dig för. Men du slappnar inte bara av i musklerna utan även mentalt. Om du tar ett bad innan läggdags kan det då innebära att du somnar enklare.

2. Kan gå ner i vikt

Låter det för bra för sant? Tänk om! En amerikansk studie visar nämligen att man gå ner vikt av regelbundna bad.

3. Du blir frisk

Det är en klassiskt trick att ta ett bad när man känner sig förkyld för att må bättre. Men det är inte bara en myt, det funkar faktiskt då det har bevisats lindra symptomen för förkylning och influensa.

4. Bli av med huvudvärken

Utöver att musklerna slappnar av när man tar ett bad så slappnar även huvudet av. Det innebär i praktiken att trycket i huvudets blodkärl kan mildras, vilket i sin tur innebär att huvudvärken kan försvinna.

5. Huden blir mjukare

Kanske en självklarhet för alla som brukar bada. Huden blir mjukare av ett bad då huden håller sig återfuktad under en längre tid.

6. Blodcirkulationen förbättras

Om du sjunker ner riktigt lågt i badet så att vattnet når ända upp till nacken så är du något på spåren. Det är nämligen bra för kroppens blodcirkulation, då vattnet gör att hjärtkapaciteten ökar och arbetar lite hårdare.

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller rekordhöga mängder av extra starka antioxidanter som gör kroppen stark. Här kan man beställa Medox direkt till brevlådan – och få 50 procent rabatt.

Jag tappar upp ett bad direkt! Dela den här artikeln till alla du vet tycker om att bada.