Det händer med kroppen om du börjar äta rödbetor

Hur ofta äter du rödbetor? Förmodligen inte så ofta som du borde och kommer att vilja göra efter att ha läst detta. Det är inte förrän de senaste åren som rödbetan fått den uppmärksamhet den förtjänar. Förutom att den är rik på järn och A- och C-vitaminer, så sänker den blodtrycket och motverkar tumöret. Här är några anledningar till varför du alltid bör har rödbetor hemma.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

I takt med att folk blir mer hälsomedvetna tar betor större plats i nyttiga måltider. Och läser man om rödbetans alla hälsoeffekter börjar man fundera på varför man inte ätit mer av den.

Sänk blodtrycket

Rödbetan är rik på A- och C-vitamin och järn, vilket gör att den är bra för alla, men har du högt blodtryck bör rödbetan definitivt ingå i din dagliga kost. Blodcirkulationen förbättras markant om du får i dig cirka tre rödbetor om dagen. Dessa kan med all fördel mixas till en juice. Drick det varje dag för att hålla blodtrycket i schack.

Rena levern

Levern är kroppens reningsorgan, så du kan tänka dig hur belastad den är med alla gifter som kommer in i kroppen. Vi har bara en lever, så vi bör vara rädda om den. Mixa en stor rödbeta med en stor citron och drick tre gånger i veckan så kommer både levern och tjocktarmshälsan att förbättras.

Rödbetsjuice mot cancer

Rödbetor är rika på antioxidanter. En av dessa är betanin, som kan hjälpa till att motverka cancertumörer. Enligt Steg för Hälsa har flera forskare rekommenderat att man blandar rödbetor med vitlök, ingefära, lök och tomater, för att förstärka effekten som förebygger cancer.

Källa: Må Bra, Steg för hälsa, Health.com

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Sen jag fick veta det här har min mixer gått varm. Jag kan starkt rekommendera att mixa rödbetor med äpple och citron för en underbar smak på juicen. Dela gärna för att tipsa andra om denna läkande superbeta.