Enkla knepet: Så slipper du svullna fötter i värmen

Enkla knepet: Så slipper du svullna fötter i värmen

Sommar och sol, och många passar på att njuta av det härliga vädret så mycket som möjligt. Sommarvärmen verkar onekligen vara här för att stanna – vilket är underbart på många sätt och vis, men det finns även lite jobbiga saker som brukar komma med värmen.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Något som många kan få problem med när temperaturen stiger så pass mycket som den har gjort den senaste tiden är att fötterna svullnar upp. Detta kan vara väldigt jobbigt och det är inte direkt skönt när skorna börjar kännas trånga och fötterna börjar göra ont.

Svullnar upp mer än vanligt

Brukar dina fötter svullna upp i värmen? Då är du långt ifrån ensam. Att det händer beror på att blodcirkulationen i kroppen ökar när det är varmt för att kroppen ska kylas ner.

Blodkärlen hinner helt enkelt inte riktigt med att pumpa tillbaka blodet, och detta kan innebära att både ben och fötter svullnar upp mer än vanligt.

Det finns många olika huskurer man kan testa på för att lindra svullnaden – allt ifrån att ta ett fotbad med bittersalt till att smörja in fötterna med äppelcidervinäger.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Enkla lösningen

Dessa huskurer är väldigt inviduella hur väl de fungera. En sak som dock ofta fungerar, när det är för varmt för stödstrumpor, är att ha fötterna i högläge.

Bildkälla: Shutterstock

Det hela är väldig enkelt: Sätt dig bekvämt i till exempel en fåtölj och placera underbenen och fötterna högt. Vad som då händer är att blodet för hjälp att lämna fötterna – vilket i sin tur innebär att svullnaden släpper.

Man brukar rekommendera att sitta så i alla fall en halvtimme, men det är ofta individuellt hur länge man behöver sitta. Prova dig fram för att hitta vad som fungerar för dig.

Källor: Vårdguiden, Allers