5 husmorsknep som får dig att se 10 år yngre ut – du kommer önska att du vetat om dem tidigare

Förr eller senare gör sig åldern påmind på vårt utseende. Men hur bra vi åldras är individuellt, och när allt kommer omkring så finns det nog ingen som skulle ha något emot att se några år yngre ut. Många tänker att plastikkirurgi och andra extrema metoder är enda vägen till ett ungt utseende, men det är långt ifrån sanningen. Hur vi lever och tar hand om oss själva är det som sätter störst spår, därför vill vi dela med oss av några enkla husmorsknep som föryngrar din hud. Det enda du kommer ångra är att du inte gjort dessa tidigare.

1. Kokosolja mot rynkor

Flera skönhetsmagasin har hyllat kokosolja för dess föryngrande effekt, bland annat Metro Mode. Den är rik på antioxidanter som bromsar åldrande, den är fet, och den är skonsam som mot huden. Eftersom att huden krackelerar när den är torr så ser man rynkigare ut. Kokosolja tränger snabbt in i huden och återfuktar länge, samtidigt som den bromsar åldrandet. Naturens magi.

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller rekordhöga mängder av extra starka antioxidanter som gör kroppen stark i förkylningstider. Här kan man beställa Medox direkt till brevlådan – och få 50 procent rabatt i två månader.

2. Vattnet som du kokat ris i

Det här är det inte många som känner till, men i Asien har man använt sig av knepet sedan urminnes tider. Att ris kan göda så stor del av jordens befolkning beror på att det är rikt på vitaminer och antioxidanter. Och som vi nämnde tidigare så har antioxidanter en föryngrande effekt. Alla ämnen frigörs dock inte förrän du kokar riset, och då hamnar mycket i vattnet. Därför ska du spara vattnet och göra en ansiktsmask av det tillsammans med honung och mjölk. Det motverkar rynkor.

Såhär gör du: 

Koka upp riset och sila bort det från vattnet. Lägg sedan riset i en annan skål.

Häll en matsked uppvärmd mjölk i riset och rör om.

Häll i honung och smörj sedan in ansiktet i masken.

Låt masken sitta i minst fem minuter, använd sedan vattnet du kokade riset i för att tvätta bort masken.

Foto: Wikimedia Commons

3. Papaya mot läpp-rynkor

Vissa är rynkigare i pappan, några runt ögonen, och somliga runt läpparna. De som rökt i sitt liv har ofta lätt att få rynkor runt läpparna, och dessa kommer smygandes när man kommer upp i ålder. Papaya används ofta i läppbalsam för att det är mjukgörande och slätar ut ojämnheter. Mosa papaya och blanda det med honung. Smeta ut det på läpparna så att det når rynkorna runtom. Det kommer att stimulera blodtillförseln dit enligt Whowhy.

4. Sov i satin

Det här gäller de som sover på sidan eller på magen. Du ligger i sängen och pressar ansiktet mot kudden under många timmar. Under den tiden veckas ditt ansikte så att du får ”sov-rynkor”. Om du sover i satin eller ett annat slätt material så minskar du risken för rynkor, det tipsar tidningen MåBra om.

Foto: Shutterstock

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller rekordhöga mängder av extra starka antioxidanter som gör kroppen stark i förkylningstider. Här kan man beställa Medox direkt till brevlådan – och få 50 procent rabatt i två månader.

5. Citronsaft

Det här tipset finns på alla magasins topplistor av skönhetstips. Pressa saften ur en citron och massera in dem på rynkorna. Det gör de fina linjerna ljusare och minskar uppkomsten av fler rynkor.

Säga vad man vill, men vi bli äldre för var dag som går, och med rätt knep kan man bromsa att det syns. Det här är iallafall knep som jag uppskattar. Var generös och dela tipsen med andra, de kommer att tacka dig.