Forskarna: Att dricka vin på kvällen hjälper dig att gå ner i vikt – så mycket ska du dricka

Att något glas vin då och då är bra för hälsan har du säkert hört då flera läkare och forskare eniga om saken. Men det fantastiska faktum att det ökar chanserna att gå ner i vikt är det inte många som känner till.

Forskarna har nämligen sett att de som dricker en viss mängd vin regelbundet minskar risken för övervikt med hela 70%. Sugen på ett glas ikväll? Då ska du fortsätta läsa.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Forskare vid Ben Gurion-universitetet lät 224 personer med diabetes typ 2 äta samma kost under två år, men olika drycker till middagen. Några drack mineralvatten, och resten drack 1,5 dl torrt vin.

Vindrickarna hade bättre hälsa

Efter två år kunde forskarna tydligt se att de som druckit vin på kvällarna var vid bättre hälsa än de som alltid druckit vatten. Vindrickarna hade förbättrat sina kolesterolvärden sedan experimentet började, och dessutom hade de minskat risken för högt blodtryck och bukfetma.

Studien fick senare stöd av forskare på Washington State University och Harvard Medical School, som också undersökte effekten. Där kom forskarna fram till att en mängd som kan främja viktnedgång är två glas vin på kvällen, men inte mer. Precis som med allting annat så är det måtta som gäller.

Rödvin
Foto: Shutterstock

Antioxidant som gynnar fettförbränningen

Anledningen till den positiva effekten på vikten är antioxidanten resveratrol, som vin är rikt på. Den hjälper kroppen att förvandla det vita (farliga) fettet till brunt fett som är lättare att bli av med.

Källa: Washington State University, MåBra, Daily Mail 

Jag vet många som skulle bli glada över den här forskningen. Dela för att önska dem en trevlig helg. 

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.