Från hängig rumpa till fast och putig – här är superövningarna som ger snabbast resultat

Man blir aldrig så påmind om sin kroppsform som när sommarvärmen kommer och kläderna blir tunnare. Att ha en slank eller vältränad kropp är inte viktigt för alla, men visst är det roligare att vara på badstranden om man känner sig bekväm eller till och med stolt över sin kropp?

Rumpan är en sådan där kroppsdel som lätt lägger på sig extra hull. Men det fantastiska är att den enkelt kan formas med endast en liten ansträngning. är du villig att göra tre enkla övningar några gånger i veckan så kommer du faktiskt att kunna ha en riktigt fin och fast rumpa lagom till strandsäsongen. Antar du utmaningen?

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Hur får man fast rumpa?

Rump- och lårmusklerna är kroppens största muskler. Tränar man dem så svarar de otroligt bra på det, därför är det ofta rumpan som avslöjar om någon är i god form eller inte. Det fina är att det inte krävs många övningar, utan bara rätt. Hittar du kontakten med musklerna så kommer du att få en riktigt fin volym på rumpan, utan att springa en enda mil, som många kan tro.

Bästa övningarna för rumpan

1: Sumo squats

Stå brett isär med benen likt en sumobrottare. Sänk rumpan långsamt neråt som att du ska sätta dig brett på huk, utan att flytta fötterna. När rumpan nästan är i marken reser du dig upp till utgångsläge igen.
Upprepa 12 gånger.

2: Rumpdödaren

Lägg dig på mage med armbågarna ut och handflatorna under bröstet. Lyfte Låt hela kroppen nudda marken/golvet utom hälarna och knäskålarna som ska lyftas upp. Tänk dig att hälarna vill upp mot himlen. Sära på benen och för ut hälarna åt sidan, och sedan inåt igen.
Upprepa 20 gånger.

3: Hoppsquats

Ställ dig höftbrett isär. Hoppa rakt upp och landa brett med fötterna på samma ställe medan du sjunker höfter ner som om du satt på huk. Hoppa upp igen.
Upprepa 10 gånger i högt tempo. 

Foto: Shutterstock

Gör detta i följd och upprepa sedan allt tre gånger, det tar knappt 10 minuter. Får du in detta mini-pass vid tre tillfällen i veckan så kommer du snart att både se och känna hårda resultat, det gjorde det på mig.

Dela gärna för att tipsa andra, de kommer att se dig som en träningsexpert. 

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.