Gäddhäng? Så blir du enkelt av med det utan att gå till gymmet

Att ha en slank kropp är inte allt, men förutom det faktum att vi trivs bättre med oss själva när vi är i form så är hälsofördelarna övervägande. Dock finns det saker som jobbar mot oss i takt med åldern, till exempel det så kallade ”gäddhänget” som envisas på armarna.

Just gäddhänget är en sådan sak som flera önskar att de blev av med, men många känner inte till att det faktiskt kan tränas bort utan flera timmar på gymmet. Här är fyra övningar som du kan göra hemma, som ger dig fastare armar med mer struktur.

 

1. Dips

Foto: Shutterstock

Dips är en övning som tränar armarnas baksida. Under all hud gömmer sig dina triceps, och om du stärker dessa så kommer hela dina armar att bli spänstigare och därmed få ett fastare utseende, det skriver iform. Allt du behöver är en bänk, stol, eller något som är minst 40 centimeter ovanför golvet, som du kan ha dina handflator mot. Sätt händerna i axelbredds avstånd bakom kroppen. Böj knäna i 90 grader framför dig. Sänk kroppen mot golvet och tryck sedan upp dig igen. Gör detta 10-15 gånger.

2. Klättra från plankan

Den här övningen är effektiv eftersom att det blir ansträngande snabbt. Känner du att det bränner i musklerna? Bra! Då gör du rätt. Lägg en tunn matt eller liggunderlag på golvet. Ställ dig på alla fyra i armhävningsposition. Håll benen stilla men ställ dig sedan på armbågarna. Klättra sedan upp i armhävningsposition igen. Gör detta 10 gånger och håll tempo.

Position 1.

Planka
Youtube/Popsugar Fitness

Postition 2.

Youtube/Popsugar Fitness

 

3. Tricepspress

Den här övningen är mångas favorit på gymmet men går precis lika bra att göra hemma. Allt du behöver är något som väger och som du kan greppa händerna runt. Du tar tag runt föremålet och låter dina underarmar sänkas ner bakom nacken. Sedan höjer du armarna ovanför huvudet igen. Gör detta långsamt minst tio gånger (har du lätta vikter och känner att du kan göra fler så ska du göra det).

Foto: Shutterstock

 

 

4. Smala armhävningar

I en klassisk armhävningsposition har man ett brett avstånd mellan handflatorna. I smala armhävningar ska du inte ha händerna mer isär än axlarnas avstånd till varandra. Du kan antingen göra det här mot golvet eller en stolsits. Ställ dig i samma position som på bilden nedan. Sänk kroppen och låt underarmarna gå bakåt istället för utåt.

Foto: Shutterstock

Gör dessa övningar i följ två gånger i veckan så ska du se att du snabbt märker resultat. Och tveka inte att göra fler om du känner att du klarar det, utmana dig själv.

Källor: iform, Viktklubb, Wellness, Baaam

Jag fick en riktig lyckokick när jag såg hur snabbt mina armar tonades av dessa övningar. Dessa är mina mest effektiva tips, var generös och dela dem med andra du med.