Här är fem enkla hemmaknep för att slippa knäsmärta för alltid

Här är fem enkla hemmaknep för att slippa knäsmärta för alltid

Knäsmärta är en av de vanligaste värk- och smärtåkommor som finns i Sverige. Det kan låta simpelt för många – men den som lider av knäsmärtor vet hur jobbigt det kan vara.

Om du är en av de som lider av knäsmärta och letar efter ett enkelt sätt att bli av med den – fortsätt att läs artikeln för att få fem härliga knep som går att göra hemma.

Faktum är att om man inte har kronisk knäsmärta behöver man inte gå till läkaren. Allt man behöver är några enkla övningar som man kan göra hemma. Om du däremot har långvarig knäsmärta borde du söka hjälp hos en läkare.

Här kommer fem knep som kommer hjälpa dig att behandla och stoppa smärtan i knäna.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

1.     Träning

När du tränar  regelbundet bromsar du utvecklingen av artros, vilken är den vanligaste orsaken till knäsmärta. Dessutom är fysisk aktivitet avgörande för broskvävnadens kvalitet. Fysiska övningar hjälper också till att stärka kroppens leder. Om du ändå får ont i knät – testa vattengymnastik.

2.     Gå i trappor

Genom att göra benböj stärker du musklerna i låren, vilket hjälper till att skydda knäleden. Genom att göra 10 benböj om dagen stärker man musklerna och stabiliserar knäet. Ett mycket bra knep är också att gå upp i trappor – sedan gå baklängens ned. Långsamt och försiktigt förstås!

3.     Sitt på kuddar

För att undvika att lägga tyngd på knät är det bra att undvika att sitta på låga stolar, eller att slå sig ner i sjunkande soffor. Att till exempel sitta på en kudde kan hjälpa. Däremot att lägga en kudde under knäna kan förvärre problemet – eftersom det är viktigt med en bra sittställning.

Se också till att du inte är stillasittande för länge. Gå upp minst en gång i timmen och hämta kaffe, te eller ett glas vatten.

4.     Gå ned i vikt

Om man är överviktig finns det extra stor chans att knäna tar skada. Genom att gå ner några kilo kommer det minska den långvariga knäsmärtan, i och med att lederna och musklerna stabiliseras och får ett lättare tryck.

Ät hälsosamt (undvik socker, kött och djurfett) och kom ihåg – drick mycket vatten!

5.     Få massage av din man

Den finns alternativa behandlar för att bli av med smärta. Ett sådant knep kan vara akupunktor. Helt klart värt att testa för den som vill bli av med sin knäsmärta. Dessutom kan massage lindra kmäsmärta. Så be någon som står dig nära ge dig lite massage framför TV:n.

Vi på hälsobibeln vill verkligen att du ska leva ett hälsosamt, friskt och lyckligt liv. Din hälsa är värdefull, och det är viktigt att du lever ditt liv till fullo. För kom ihåg, du har bara ett! 

Dela den här artikeln med dina vänner på Facebook – och även om de inte lider av knäsmärtor kan de åtminstone tjata till sig en massage av sina män.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.