Hejdå celluliter – så får du bort groparna utan att gå till gymmet
Kvinna med celluliter

Hejdå celluliter – så får du bort groparna utan att gå till gymmet

Celluliter är något som kvinnor ofta skäms för, och många tror kanske att det har med fetma att göra. Men faktum är att det är ett kosmetiskt tillstånd som kan bero på till exempel hormoner och gener. Det kan alltså även drabba normalviktiga kvinnor med en hälsosam livsstil.

Vad är då celluliter egentligen? Jo, det är underhudsfett som klumpar sig och gör att huden blir gropig och ojämn.

Men frågan som många vill ha svar på är vad man ska göra för att bli av med det. Därför har vi tagit fram fem kost- och träningstips som kommer att hjälpa dig att eliminera celluliterna och få dig att tänka snällare tankar om din lår och din rumpa! Så skrolla ner och ta del av våra tips.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Kvinna gör utfall
Bildkälla: Shutterstock
  1. Låt utfallssteg bli en rutin

Utfallssteg kan kännas som en väldigt simpel övning men den är riktigt effektiv när det gäller att forma och stärka lårens fram- och baksida samt sätesmusklerna. Just de områdena där celluliterna oftast sätter sig. Viktigt att tänka på när du gör utfallssteg är att knät på det främre benet aldrig ska hamna framför foten på samma ben och att ryggen ska hållas rak – då undviker du skador och får ut det mesta möjliga av övningen.

  1. Byt ut onyttigt snacks mot rena produkter

Även om fetma inte är den direkta orsaken till celluliter bidrar det till att göra ojämnheter i huden mer framträdande. Första steget mot en slankare kropp är en hälsosam kost. Dra ner på sockret och de mättade fetterna i det du äter och öka istället intaget av frukt, grönt, fibrer och fullkorn. Var särskilt uppmärksam på mellanmål och snacks som lätt slinker ner när man inte kan stå emot suget, det kan vara kalorier och onyttigheter som gör stor skillnad.

Chiapudding med frukt
Bildkälla: Shutterstock
  1. Glöm inte lårträningen

Vi har redan lyft utfallssteg som en nyttig övning för att komma åt celluliter, och vi vill även påminna om att regelbundet ge låren och rumpan en rejäl omgång med olika övningar i gymmet. Det här är muskler som många hoppar över eftersom de flesta känner sig starka där och inte vill bli större kring höfterna. Men att träna musklerna kommer att göra att det här området ser mer tonat och välformat ut.

  1. Svetta ut toxinerna

Konditionsträning kommer att hjälpa dig att motverka celluliter och rena kroppen genom att du svettar ur dig dåliga ämnen. Att bada bastu är också ett bra sätt att rensa kropp och hud från orenheter. När du svettas ofta kommer du att märka att huden både blir fastare och mer elastisk.

Kvinna dricker vatten
Bildkälla: Shutterstock
  1. Återfukta inifrån och ut

Att dricka mycket är ett av de bästa sätten att rena kroppen. Om du inte tycker om att dricka rent vatten kan du tillsätta lite citron, lime eller mynta för att ge det en naturlig smaksättning. Samtidigt som ser till att din kropp får tillräckligt med vätska inifrån är det viktigt att återfukta den utifrån. Så se till att regelbundet smörja in dina cellulitdrabbade områden med en bra hudkräm.

Celluliter är naturligt och därför inte hela världen, men för de som har komplex så kan det vara skönt att få bort litegrann åtminstone. Dela gärna för att tipsa andra. 

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.