Hejdå extrakilon: 3 superövningar som bränner julens hull på 2 veckor – hemifrån

Jul- och nyårsledigheten innebär alltid att godsaker och onyttigheter finns inom nära räckhåll var man än går. Det är alltid någon som bjuder på fika och överblivet godis som aldrig tycks ta slut, och att motstå frestelsen är lättare sagt än gjort.

Men när byxorna börjar kännas trånga och magen veckar sig mer under tröjan så känns det inte lika roligt längre, och det där nya året börjar inte på topp. Enda sättet att bryta den onda cirkeln är att sätta fart på kroppen. Det snabbaste resultatet får du inte genom dieter, utan genom att göra dessa tre övningar i två veckor. Du kommer förvånas över vad som händer med din kropp.

Dessa tre övningar ska göra i ordningsföljd, sedan börjar du om och gör alla en gång till.

1: Fälla ben

De mest effektiva övningarna kan du göra utan redskap, och det här är en av dem. Lägg dig på rygg och sträck ut armarna bakom dig så att du kan hålla i en stol eller annan möbel som håller dig på plats. Håll benen raka och lyft upp dem tills fotdynorna är riktade mot taket. Fäll sedan ner dem långsamt tills de nästa nuddar golvet, sedan höjer du dem igen. Upprepa 12 gånger.

Foto: Shutterstock

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller rekordhöga mängder av extra starka antioxidanter som gör kroppen stark. Här kan man beställa Medox direkt till brevlådan – och få 50 procent rabatt.

 

2: Plankan

Det bästa med plankan är att du blir starkare varenda gång du gör den. Det gäller bara att hålla koll på tiden. Ställ dig med armbågarna och tårna ner i golvet så att kroppen är i linje med en planka. Börja med att stå så i 60 sekunder. Det kommer att kännas, och då gör du helt rätt. Inget spänner magens muskler så mycket som det.

Foto: Shutterstock

3. Små sit ups

Du vet säkert hur man gör vanliga sit ups, även kallade crunches. Tänk dig sådana, fast du går inte ner hela vägen. Du ligger på rygg men böjd knän och trycker upp bröstkorgen i knänas riktning, sedan gör du små tryckningar upp och ner, i högt tempo.

Foto: Shutterstock

Källa: Må BraMens Fitness, Fitness Magazine, Hälsoliv

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller rekordhöga mängder av extra starka antioxidanter som gör kroppen stark. Här kan man beställa Medox direkt till brevlådan – och få 50 procent rabatt.

Jag kan verkligen tacka dessa övningar för att byxorna sitter bra i midjan igen. Gör dessa tre gånger i veckan så kommer du att märka skillnad snart. Dela gärna för att tipsa andra, de kommer att tacka dig.