Hejdå värktabletter: 5 helt naturliga smärtlindrare som kommer få din kropp att kännas 10 år yngre

Smärta kommer ofta olägligt, och kan vara envis på ett sätt som sätter käppar i hjulet i en hektisk vardag. Många är vi som lägger dyra pengar på värktabletter och smärtstillande – men visste du att det finns naturliga smärtlindrare som också kan fungera?

Något som väldigt många har problem med är ryggont. En färsk rapport visar nämligen att åtta av tio svenskar får ont i ländryggen någon gång. Denna rapport menar också att 80 procent av den svenska befolkningen någon gång har haft smärtor i ländryggen.

I den här artikeln kommer jag tipsa om några naturliga smärtlindrare som har fungerat bra för mig. Tänk dock på att rådfråga din läkare om du har långvariga problem som inte försvinner.

ANNONS: Ge din kropp optimala förutsättningar att må bra med det prisbelönta blåbärstillskottet Medox. Passa på: Nu får alla nya kunder 50% rabatt – här kan du läsa mer och beställa hem direkt till brevlådan!

1. Gurkmeja

Gurkmeja är en riktig klassiker när det kommer till medicinalväxter, och använts vid behandling av värk, dålig matsmältning och inflammationer. Det gula färgämnet i gurkmeja heter Kurkumin, och det är det som står för kryddans inflammationshämmande egenskaper.

2. Nypon

Nyponextrakt har på senare tid vuxit fram som ett vanligt och populärt sätt att behandla värkande och stela leder. Flera studier har slagit fast att nypon fungerar bra för att lindra  bland annat artrosbesvär.

3. Grönläppad mussla

Grönläppad Mussla, som växer längs kusten i Nya Zealand, är väldigt rik på Omega-3 fettsyror. Dessa fettsyror är erkänt bra för att reducera inflammation. Dessutom innehåller musslorna glukosamin och aminosocker som i sin tur är bra mot ledsjukdomar.

4. Djävulsklo

ANNONS: Ge din kropp optimala förutsättningar att må bra med det prisbelönta blåbärstillskottet Medox. Passa på: Nu får alla nya kunder 50% rabatt – här kan du läsa mer och beställa hem direkt till brevlådan!

Djävulsklo har länge använts som medicinalväxt vid led- och muskelvärk. Som ett naturligt behandlingsalternativ har djävulsklo omfattande och publicerad dokumentation som har visat att det lindrar vid till exempel artrosbesvär.

5. Kondroitin

Kondroitin finns naturligt i kroppen som brosk och bindväv, kondroitinsulfat, och är viktigt för en bra ledhälsa. Produktionen minskar dock i takt med stigande ålder. Går att köpa som tillskott i utvalda hälsobutiker.

Nu springer jag till affären och köper gurkmeja! Dela den här artikeln till alla du känner som plågas av smärta och värk.