Dubbla viktnedgången efter semestern med en tesked av denna mirakelkrydda

Under semestern är det lätt hänt att man samlar på sig några extrakilon. Väl åter till vardagen är det svårt att ställa om – och många måste kämpa flera månader för att komma tillbaka till sin ursprungliga form.

Är du en av de som vill bli lite slankare i höst? Då kan du pusta ut. Nu har forskare nämligen konstaterat att endast en tesked om dagen av den här mirakelkryddan kan mer än fördubbla din viktnedgång, uppger Medical News Today.

Örten är ursprungligen från Egypten och utgör den främsta ingrediensen i curry och chilipulver – nämligen kummin.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Mirakelkryddan

Förutom den varma och nötiga smaken i mat har forskarna konstaterat att kummin är en naturlig komponent som kan påskynda viktminskningen avsevärt.

Kummin är nämligen rik på magnesium, natrium och eteriska oljor – vilket ökar matsmältningen. Studier visar också att kryddan är ett naturligt botemedel mot sömnsvårigheter och kan behandla hudsjukdomar, luftvägssjukdomar och stärka immunsystemet och förhindra infektioner, skriver BBC Good Food.

Mirakelkryddan har också visat sig förbättra minnet, öka sexlusten och behandla menstruationsproblem, diarré och kolik.

Så dubblar du viktnedgången

När det gäller viktminskning visar resultaten från en studie häpnadsväckande resultat. I en kontrollgrupp med bara kvinnor gavs hälften av dem kummin medan den andra hälften fick äta som vanligt. De kvinnor som åt kummin förlorade 50 procent mer vikt än de kvinnor som inte åt kummin.

Dessutom bidrog kryddan till att minska kroppsfettprocenten med 14,4 procent – vilket var tre gånger mer. Kummin hjälpte kvinnorna att sänka midjemåttet och kolesterolvärdet avsevärt.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Kumminte
Shutterstock

Så gör du:

För att komma i form inför hösten kan du lägga en tesked kumminfrön i ett glas vatten. Låt glaset stå över natten – och när du vaknar har kumminfröna förvandlat vattnet till en guldfärgad, smaklös superdryck. Lägg till lite honung i drycken om du vill söta till det något.

Superdrycken kommer hjälpa till att hålla dig mätt längre. I kombination med en hälsosam kost och regelbunden träning kommer mirakelkryddan hjälpa dig att tappa de där extrakilona på nolltid.

Det går lika bra att tillsätta en tesked kumminpulver i matlagningen. Eller varför inte göra dig en kopp kummin-te? Koka då upp kumminfrön i en kastrull och låt stå i 20 minuter.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Det här är verkligen något alla borde testa! Med en frisk kropp kommer också en frisk själ, och alla förtjänar att må bra hela tiden.

Dela den här artikeln med dina vänner på Facebook så att de också kan leva ett hälsosammare och lyckligare liv.

Dina vänner kommer tacka dig!