Mirakelkuren mot magont – som finns helt gratis i våra svenska skogar

Mirakelkuren mot magont – som finns helt gratis i våra svenska skogar

Magbesvär är ofta väldigt besvärliga och har dessutom en förmåga att komma vid helt fel tillfälle. Som tur är finns det en naturlig lösning på en orolig mage – en lösning som inte behöver kosta skjortan.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Vi pratar så klart om blåbär! Detta lilla superbär som växer vilt över i stort sett hela lander. I år verkar det dock som att blåbärssäsongen är i fara, vilket till stor del beror på den intensiva värmen som varit i Sverige. Det finns faktiskt en risk att blåbärsskörden bara blir en femtedel av vad den normalt brukar vara.

Experterna varnar för att det kan bli dåligt med blåbär i år. Bildkälla: Shutterstock.

Därför ska man äta blåbär

Men om det nu inte skulle krylla av blåbär den här sommaren kan man alltid köpa frysta i sin lokala affär. Och tur är väl det, för blåbär har väldigt många hälsofördelar för oss människor.

Som många har koll på är blåbär fulla av antioxidanter. Men det är inte allt. Detta superbär är också proppfullt med C-, E-, B6-vitamin, kalcium, kalium, fosfor, järn och magnesium. Så att strössla lite blåbär på frukostfilen kan alltså vara en väldigt bra idé.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Mot orolig mage

Bildkälla: Shutterstock

Och om du brukar besväras av en besvärlig mage kan blåbär vara en riktigt bra och enkel huskur. Blåbär kan vara bra för flera olika magproblem: färska blåbär har nämligen en laxerande effekt, men kokta blåbär verkar uppstoppande.

Rent generellt är blåbär bra för magen och minskar risken för inflammation i tarmarna. Blåbär används också traditionellt mot magsjuka, så tveka inte att äta några blåbär om du brukar ha problem med magen.

Källor: DN, Allt om blåbär, Topphälsa

Visst är det fantastiskt att vi kan plocka detta superbär helt gratis i våra svenska skogar? Tryck gärna på dela-knappen för att påminna era vänner om blåbärets krafter!