Om du har ont i leder och knän – smörj äppelcidervinäger & peppar och säg hejdå till smärtan

En inflammation i knä eller leder kan ila något fruktansvärt för den som drabbas. Om inflammationen dessutom sprider sig och leder till artrit kan smärtan kännas outhärdlig, och att göra vardagliga saker som att gå och handla blir plötsligt ett problem.

Om du vet eller misstänker att du har en inflammation så finns det en sak du bör prova innan du får gör någonting annat. Det här husmorsknepet brukade min moster alltid göra för att bli av med smärta i knäna. Det låter knasigt, men att blanda äppelcidervinäger och cayennepeppar kan bli det bästa du gjort.

 

Foto: Shutterstock

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller rekordhöga mängder av extra starka antioxidanter som gör kroppen stark. Här kan man beställa Medox direkt till brevlådan – och få 50 procent rabatt. 

Äppelcidervinäger har en bevisad effekt mot smärta och inflammation. Förutom att det minskar svullnad och stelhet så har äppelcidervinäger antioxidanta egenskaper, vilket är bra för leder och ben. Att blanda det med cayennepeppar har visat sig vara en riktig dunderkur som maxar effekten. Såhär gör du:

  • Ta 2 teskedar cayenne peppar.
  • Ta 2 deciliter uppvärmd äppelcidervinäger (viktigt att den inte är kylskåpskall).
  • Skär av cirka 1 centimeter ingefära.

Hacka ingefäran smått och rör ner den i den varma äppelcidervinägern tillsammans med cayennepepparn. Smörj smeten mellan handflatorna för att försäkra dig om att det uppstår värme. Massera sedan in allt på de områden där du har ont och låt verka i cirka 15 minuter. Det funkar för både knä, leder och benen i kroppen

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller rekordhöga mängder av extra starka antioxidanter som hjälper till att hålla kroppen stark och frisk. Här kan man beställa Medox direkt till brevlådan – och få 50 procent rabatt. 

Källa: Steg för hälsa, Om Hälsa, Better Me

Foto: Shutterstock

Känslan när smärtan lättar är obeskrivlig, så innan du får panik eller jagar en läkartid. Prova detta busenkla husmorsknep, och dela gärna vidare till andra, de kommer att tacka dig.