Om du lider av smärta i knät, testa denna övning

Problem med knäna kan verkligen begränsa livet. Tyvärr är det många människor som lider av ont i sina knän, och smärtorna blir ofta extra tydliga ju äldre man blir.
Men med ett enkelt knep kan man stretcha sina knän för att öka rörligheten.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Vi använder våra knän till mycket och därför är det vanligt att de är hårt belastade, särskilt när vi kommit upp en bit i åldern. Konsekvensen kan bli knäsmärtor och att man drabbas av artros i lederna. D

Därför är det viktigt att så gott det går ta hand om sina knän. Det är inte alltid man hinner få in regelbunden träning i vardagspusslet, men med några minuter över, en handduk och en stol går det att få till ett stretchövning som kan vara till stor hjälp för rörligheten i knät. Min mormor lärde mig det här knepet för några år sedan – och det är så bra att jag använder det än i dag.

Stretchövningen funkar så här:
Man använder en mindre handduk, i samma storlek som när man tvättar händerna, och viker den dubbelt. Sedan sätter man sig på en stol eller en pall, en möbel där man har plats att ta upp foten för att vila. Stick in handduken i knävecket, så långt det går, och böj samtidigt benet så att foten får plats på pallen där man sitter.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Sedan placerar man händerna nedanför knät och trycker till lite lätt. Genom att använda handduken och göra rörelsen med knät stretchar man knäleden vilket förhoppningsvis hjälper till att lindra smärtan en aning. Ett bra tips är att göra övningen regelbundet för att hålla en bra rörlighet i sina knän.

Via den här videon är det enkelt att se hur man ska göra. Glöm inte bort båda knäna!

Träning behöver inte alltid ta lång tid, för att stretcha knät räcker det med ett par minuter hemma. Dela gärna med dig av det här tipset så att dina vänner också kan få se!