Så kan man slippa myggen med klassiska husmorsknepet

Så kan man slippa myggen med klassiska husmorsknepet

Sommar är inte bara synonymt med kanonväder och ljuva kvällar.
Vill det sig illa kan även myggor hålla sig framme och vara riktigt irriterande.
Men det finns faktiskt ett husmorsknep för att skrämma bort de små insekterna – med hjälp av något som man i vanliga fall åker raka vägen ned i sopkorgen.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Många svenskar tycker att myggor är riktigt irriterande. De håller sig ofta framme på kvällarna och betten kan klia riktigt ordentligt. Därför är det vanligt att använda myggspray för att försöka få bort insekterna när kvällarna kryper på. Men faktum är att några enkla huskurer kan fungera minst lika bra.

Ett klassiskt knep för att få bort myggorna är att använda vitlök. Man kan till exempel både äta och smörja in sig med vitlök eftersom myggorna inte gillar doften från löken. Men hur kul är det att gå omkring och dofta vitlök, egentligen?

Då kan det i stället passa bättre att använda kaffe, antingen i form av pulver eller rentav det kaffesump man använt tidigare under dagen. Metoden är utmärkt i stället för att skicka sin kaffesump rakt ned i sopkorgen utan användning.

Metoden för att skrämma bort myggorna med hjälp av kaffesump funkar så här:
Efter att ha druckit kaffe tar man den färska kaffesumpen och lägger över i en skål. Sedan täcker man över med folie och låter kaffesumpen torka. Det går även att använda vanligt kaffepulver, men det kanske inte är lika roligt att ödsla sitt goda kaffe för att försöka få bort myggorna om det går lika bra med sump.

Nästa steg är att lägga kaffesumpen i en form av folie och försiktigt tända eld på kaffet. När man eldar bildas som bekant rök, och det är den myggorna inte kommer att gilla. Därför placerar man röken från sumpkaffet i den riktning där man inte vill ha myggorna.

Nedan kan du se en video på hur man gör för att få bort myggor med hjälp av kaffesump!

Att använda gammal kaffesump är ett utmärkt knep för att få bort myggor med hjälp av något som finns i de flesta hem. Jag kommer definitivt att testa det nästa gång myggen kommer fram under en härlig sommarkväll.

Dela gärna artikeln för att tipsa fler!

KällorMå BraExpressen.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.