Tappa kilon: Skandinaviska dieten hyllas som den enklaste metoden

Skandinaviska dieten: Tappa 5 kilo med metoden som hyllats som den enklaste av alla

Ordet diet kan lätt ge negativa associationer då det för tankarna till förbud och jobbiga hungerskänslor. Men bland tusentals beprövade dieter så är det bara få som hyllats då det visat sig ge otroliga resultat. Skandinaviska dieten är en av dessa.

Det bästa med metoden är att du inte utesluter något, vilket innebär att du inte behöver få sug eller abstinens från sådant du saknar. Skandinaviska dieten handlar om en enkel metod. Såhär går det till:

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Den skandinaviska dieten tillåter dig att äta av allt, men i bestämda mängder. Du behöver dock inte räkna kalorier, points eller liknande, utan bara använda näven som mått, vilket gör att det också kallas ”den handfulla dieten”.

Varje frukost, lunch och middag ska bestå av fyra nävar mat. En näve ska vara mat med högt proteininnehåll, en näve kolhydrater, två nävar grönsaker, och en tesked fett (exempelvis i form av sås).

Skandinaviska dieten: Det får du äta

Du får faktiskt äta i princip vad du vill bara du följer det handfulla måttet för respektive näringsgrupp. Vad som hör till grönsaker säger sig självt. Men vad som kan representera näven protein eller kolhydrater kan vara svårare. Här är några exempel.

Protein: 
Ägg
Kvarg
Tonfisk
Kalkon
Ost
Nötfärs
Lax
Bönor
Kyckling

Kolhydrater:
Bröd
Pasta
Ris
Vin

Det sistnämnda får nog många att höja på ögonbrynen, men faktum är att det är fritt fram bara du håller dig till proportionerna. Bra va?

Hur mycket går man ner i vikt av Skandinaviska dieten?

Precis som med alla andra dieter så är det individuellt i förhållande till motion och ämnesomsättning. Men börjar du med skandinaviska dieten och rör på dig lika mycket som tidigare så kommer du snabbt att tappa kilon.

Suzy Wengel, som skrivit boken The Scandi Sense Diet, är en av de som förespråkar dieten, då hon själv gick ner närmare 38 kilo under ett år. Förutom i boken baserad på dieten kan man få tips på recept på hennes Instagram.

Källa: Suzy Wengel, Realsimple.com, Brightside.com.   

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Jag är annars ingen förespråkare av dieter, men efter att jag och min väninna bestämt oss för att prova ihop gick jag ner tre kilo på två veckor, utan att ha behövt gå hungrig med abstinensbesvär. Dela gärna för att tipsa andra, de kommer att tacka dig.