Sugen på ett kvällssnacks? Ät dessa 5 saker och motverka bukfetma

Sugen på ett kvällssnacks? Ät dessa 5 saker och motverka bukfetma

Brukar du också känna dig lite småhungrig på kvällskvisten?

Det var flera timmar sedan du åt middag och även om du vet att du inte borde så smyger du bort till köksskåpet för att se om det inte finns någonting litet du kan stoppa i dig.

Problemet är bara att du har varit så duktig hela dagen, och du vet att du inte borde äta den där kakan, eller knäckemackan med smör och ost. Men om du inte äter någonting kommer du ligga hungrig hela natten och få svårt att sova.

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller rekordhöga mängder av antioxidanter som gör kroppen starkare och garderar dig mot sjukdomar. Beställer du nu får du 50% rabatt. Här kan du få Medox rakt ner i brevlådan.

Och mycket riktigt, går du och lägger dig hungrig så kan det påverka dig sömn negativt.

Du är inte ensam om att vara sugen på någonting på kvällen, men visste du att det faktiskt kan vara dåligt för dig att ignorera hungern.

Visste du till exempel studier visar att om du sover mindre än fem timmar per natt ökar chanserna för att gå upp i vikt. Och vem hade trott att ett litet kvällsmål faktiskt kan vara bra om du vill gå ner i vikt?

Om det inte vore bra nog, finns det också studier som visar att om du inte får tillräckligt med sömn kan dina egna hormoner göra att du känner dig hungrigare och gör det mer troligt att du stoppar i dig en onyttig frukost.

Men betyder det att du kan stoppa i dig vad som helst? Inte riktigt. Du behöver välja någonting med högt proteininnehåll vilket hjälper till att bygga muskler. Dessutom vill du välja en produkt som är bra för din sömn.

Pixabay

Här kommer fem tips på saker du kan äta innan du går till sängs som kommer hjälpa dig att gå ner i vikt:

1. Grekisk Yoghurt

Tack vare sitt höga proteininnehåll är grekisk yoghurt perfekt att äta innan du ska sova skriver American Journal of Psyciology. Men se till att välja en yoghurt som inte innehåller socker.

BAnan
Pixabay

2. Banan

Bananer innehåller höga halter av kalium vilket är bra för att få våra muskler att slappna av. De innehåller även flera ämnen som är bra för sömnen och innehåller inte så mycket kalorier, skriver The Independent.

3. Fullkornsbröd med jordnötssmör

Förutom att vara väldigt mättande är detta verkligen ett perfekt kvällssnack. Det är fullpackat med protein och aminosyror som hjälper dig att sova bättre, skriver Sleep Foundation.

Jordnötssmör
Wikimedia Commons

4. Mandlar

Att festa loss på lite mandlar, pistagenötter eller andra nötter är en perfekt idé om du är redo för sängen, skriver The Telegraph. Förutom att innehålla mycket protein innehåller de även magnesium som hjälper dig att sova gott.

5. Mörk choklad

Choklad är något som många unnar sig när de är sugna på något gott och onyttigt. Men om du väljer en mörkare variant, med minst 70 procents kakaoinnehåll kan du öka din serotoninnivå (ämnen som gör att du mår bra) och även sänka ditt blodtryck, visar studier gjorde vid Harvard University.

Mörk Choklad
Wikimedia Commons

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller rekordhöga mängder av antioxidanter som gör kroppen starkare och garderar dig mot sjukdomar. Beställer du nu får du 50% rabatt. Här kan du få Medox rakt ner i brevlådan.

Dela gärna detta smarta tips med dina vänner på Facebook så de också vet vad de ska stoppa i sig om de blir lite sugna på ett snack innan det är dags att sova!