Tryck på dessa 5 punkter några minuter varje dag – och förändra kroppen på en månad

Har du hört att massage inte bara är skönt och får musklerna att slappna av – utan att det också kan få bort toxiner från kroppen? Lymfmassage är allt du behöver för att få en hälsosam och fräsch kropp.

Här kommer några tips för en god massage som kan hjälpa till att få bort de där extra centimetrarna på midjemåttet.

Bildkälla: Shutterstock.

Sätesmusklerna:
Använd bara fingertopparna och massera från baklåret upp till skinkan, i cirkelformade rörelser. Massera bara i en uppåtgående rörelse.

Bildkälla: Shutterstock.

Ljumskarna:
Använd tummen och tryck i ljumskpartiet tills det stramar lite grann. Genom att stimulera ljumsken frisätter man toxiner vilket i förlängningen kan bidra till att få bort celluliter.

Bildkälla: Shutterstock.

Knäna:
Kom ihåg knäna eftersom de är en väldigt viktig del av kroppen. Vi använder knäna när vi går, springer, rör oss etc. För att göra den här övningen: börja med att sitta i en stol. Börja med att massera från toppen av knäskålen och massera utåt med korta drag. Massera sedan området runt knäskålarna med cirkelformade rörelser.

Bildkälla: Shutterstock.

Vaderna:
För att utföra vadövningen behöver du ligga ned. Placera två kuddar under vaderna, nära knävecket, och dra upp ena benet mot bröstet. När du lyft benet – massera vaderna med korta rörelser. Använd alla fingrar och växla mellan lagom och hårt tryck. Sedan är det bara slappna av.

Bildkälla: Shutterstock.

Anklarna:
Forma en ring runt anklarna: greppa anklarna med båda händerna och massera benet uppåtgående, inklusive dina harmstrings. Kan kännas jobbigt i början, men till slut kommer det kännas skönt.

Kom ihåg: Massera varje område i åtminstone en minut. Du kommer att märka skillnad snabbare än du tror – först kommer det kännas avslappnat i musklerna och sedan kommer du märka resultaten mer synligt.

Om du samtidigt använder en hälsosam diet och är noga med vätska kommer resultaten ännu snabbare. Men inom en månad kan du se skillnad.

Dela gärna detta vidare till dina vänner på Facebook så att de också kan testa!