Varje kvinna borde veta dessa 16 knep med bakpulver

Kvinnor spenderar mycket pengar på alla slags kosmetiska produkter för att optimera sitt utseende och förbättra hälsan och kvaliteten på naglar, hår och hud.

Men dessa produkter är ofta fullproppade med farliga kemikalier som skadar vår hälsa. Kanske är det därför som allt fler kvinnor har vänt sig till naturliga och skonsamma alternativ?

Bakpulver är en av de mest mångsidiga naturprodukterna och trots dess användning i hushållet finns det fortfarande oupptäckta fördelar med detta universalmedel.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Använd bakpulver för att underlätta din vardag:

Bakpulver och bikarbonat är ett starkt, naturligt rengöringsmedel och kan användas på olika sätt i köket.

Men det vita pulvret kan också vara en kraftfull och säker hud-, hår- och nagelvårdare.

Vitare tänder

Borsta tänderna med lite bakpulver för att göra dem vitare. Bakpulver innehåller natriumbikarbonat, som även ingår i vissa tandkrämer, och kan reducera plack enligt vissa studier.

Vitare tänder
Pixabay

Behandlar torr hud

Gnid lite bakpulver på de grova hudområdena och armbågarna, för att mjuka upp huden.

Avlastar solbränna

Blanda vatten och bakpulver och applicera det på de drabbade områdena för att lugna irritationen och rodnad.

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller ingredienser som gör att du kan få ut mer av din träning. Nu får alla nya kunder 50% rabatt i två månader – här kan du läsa mer och beställa hem direkt till brevlådan.

Lindra tandvärk

Ett gammalt klassiskt husmorsknep: Borsta tänderna med en blandning av bakpulver och vatten för att lindra tandvärk.

Bakpulver mot halsbränna

Drick ett glas vatten med en tesked bakpulver för att behandla halsbränna och sura uppstötningar. Bikarbonat kan neutraliserar magsyra, lindra matsmältningsbesvär och halsbränna, enligt U.S. National Library of Medicine.

Halsbränna
Shutterstock

En naturlig deodorant

Gör en pasta av bikarbonat och vatten, applicera det under armarna för att fräscha dem och bekämpa dålig lukt. Du kan också använda bakpulver direkt på armhålorna.

Förbättrar hårets volym och utseende

Tillsätt lite bakpulver till ditt schampo och tvätta håret för att göra det glänsande och få mer volym.

En naturlig ansiktsskrubb

Gör en vatten- och bakpulverpasta och använd den som en skrubb för att bekämpa pormaskar och finnar.

Bakpulver rengör fläckar

Använd pasta med vatten och bikarbonat för rengöra de envisa fläckarna på kläderna. Tvätta sedan som vanligt.

Mot dålig lukt

Tvätta händerna eller fötterna med en blandning av en tredjedel bakpulver och två tredjedelar vatten, det sägs funka för många om du vill få bort smuts och dålig lukt.

Rengör mikrovågsugnen

Rengör mikrovågsugnen med en fuktig svamp som du doppat i bakpulver och vatten. Skölj sedan väl med vatten.

Rengör golv

Tillsätt en 1/2 dl bakpulver till en hink med varmt vatten och använd blandningen för att rengöra golvet och eliminera smuts.

Tvätta möbler

Applicera lite bikarbonat på fuktig svamp och använd den för att rengöra fläckarna från dina möbler och väggar. Torka av med en torr och ren trasa.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Mjuka upp baljväxter

Lägg lite bakpulver i grytan när du kokar baljväxter (linser, ärtor, bönor) för att mjuka upp dem snabbare.

Frukt- och grönsaksskrubb

För att eliminera smuts och rester av färska grönsaker och frukter, strö lite lite natron på en ren, fuktig svamp och skrubba dem. Skölj med vatten.

Bakpulver lindrar insektsbett och getingsting

Gnid samma pasta på de områden där du blivit biten av insekter, för att lugna irritationen och svullnaden. Studier från University of Iowa visade att bikarbonat har antibakteriella egenskaper.

Getingstick
Shutterstock

Visst borde fler kvinnor upptäcka alla fördelar med bikarbonat och bakpulver? Några av knepen kommer i alla fall jag att ta med mig, speciellt de som handlar om hud och fotvård! 

Men alla vet nog inte om detta – hjälp till att dela denna artikel på Facebook, så att fler slipper köpa dyra, kosmetiska produkter med massa onödiga kemikalier.