Gå ner i vikt: 5 övningar du kan göra var som helst på semestern
Träning

Undvik viktökning på semestern – genom 5 superövningar som kan göras var som helst

När sommarens lediga dagar kommer är det lätt att bryta sina rutiner för att ta det lugnt och unna sig av det goda. Med värmen blir suget efter ett glas vin mer påtagligt, och för många blir det en hel del fler stora grillmiddagar eller annat gott som slinker ner till vardags. Inget fel med det, det är ju helt underbart. Men för de som är måna om att hålla formen eller till och med kämpat för att nå en viss vikt kan kroppens förändring komma som ett riktigt bakslag.

Ingen är odödlig, så om du vill undvika att byxorna blir för trånga eller att celluliterna blir fler så finns det några enkla övningar du kan göra för att hålla de mest ”riskfyllda” delarna av kroppen i form.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Övning 1: Knäböj

Det här kan du göra i princip var som helst i hela världen bara du står på platt underlag och har utrymme att böja på knäna. Stå höftbrett isär och böj på knäna medan du långsamt sänker ner rumpan så lågt du kan. När den nästan nuddar marken går du upp igen. Gör detta 20 gånger så kommer det att bränna ordentligt i rumpan, och därmed göra den fastare.
20 gånger.

Squats
Foto: Shutterstock

2: Dips

Här behöver du en bänk eller något som är i den höjden. Stå framför bänken med ryggen vänd mot det. Sätt i armbågarna bakom dig och sänk ner kroppen så att rumpan är i höjd med bänken. Ha benen sträckta rakt framför dig och sänk ner rumpan mot marken så att armbågarna böjs.
Upprepa 12 gånger.

Foto: Shutterstock

3: Rumpdödaren

Ligg på mage med benen rakt bakom dig och armarna framför dig. Hela kroppen ska nudda marken förutom hälarna och framsida låt som lyfter mot himlen. För isär benen i luften, och för sedan ihop dem igen.
Upprepa 20 gånger. 

4: Fälla ben

Lägg dig på rygg med armarna längs sidorna. Lyft benen långsamt rakt upp, så att fotdynorna är jämte himlen eller taket. Sänk sedan benen långsamt ner. så att det svider i magmusklerna.
Upprepa 15 gånger.

Foto: Shutterstock

5: Plankan

Lägg dig på mage. Sätt i armbågarna i marken/golvet och tryck upp överkroppen ovanför dem. Ställ dig på tå i samma position. Stå 60 sekunder så att det bränns i magen.
Tid: 60 sekunder.

Foto: Shutterstock

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Många undrar hur de ska hålla sig form under semestern. Var generös och Dela de här tipsen med andra, de kommer att tacka dig.