9 övningar som bränner mer fett än löpning

Löpning har länge setts som den mest effektiva träningen för den som vill få bra kondition och gå ner i vikt. Samtidigt är det bra träning för bålen och bra för ditt hjärta. Men det finns även några negativa saker med löpning, bland annat kan det slita hårt på knän, fötter och lår.

Genom löpning kan du förbränna 10 kalorier i minuten men det finns övningar som kan bränna ännu mer. För i slutändan handlar allt om att förbruka så mycket energi som möjligt om målet är att gå ner i vikt. Fettförbränningen blir mer effektiv vid hög puls eftersom kroppen då bränner mer kalorier.

Personligen så är jag ingen löpare, jag blir snabbt uttråkad vilket gör att jag hellre avstår.

Som tur är har jag hittat flera andra enkla övningar som till och med bränner ännu mer kalorier än löpning,

Här följer 9 enkla övningar som är lika effektiva som löpning och som ger din kropp en ordentligt skjuts i förbränningen.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

 1. Cykla i intervaller

Intervallcykling är perfekt för dig som är nybörjare och för dig som inte tränar regelbundet. Cykla så snabbt du kan i en minut, sakta sedan ner i en minut eller två. Upprepa detta så länge du orkar.

 2. Burpees

Många har en hatkärlek till denna superjobbiga övning. Men, burpees är en av de mest effektiva om man tittar på förbränningen. 10 burpees bränner cirka 14 kalorier och ökar även din ämnesomsättning.

 3. Kettlebellsvingar
Foto: Shutterstock

Kettlebells slog igenom i Sverige för ett par år sedan och finns nu på nästan alla gym och sportbutiker. Övningen tar bara några minuter men bränner 10 kalorier i minuten. Svingarna kräver lite övning innan man får till rätta tekniken men när tekniken väl sitter kommer du älska dem!

 4. Rodd

Roddmaskinen finns på de flesta gym och är en riktig killer. Du kan bränna upp till 375 kalorier i halvtimmen och ger dig starka armar och rygg.

 5. Crossfit

Den typiska crossfit-övningen innehåller flera olika övningar som oftast utförs på en viss tid. Det är högintensiv träning och kan anpassas för att passa både nybörjare och de mest vältränade. Välj tre övningar och utför dem utan paus i högt tempo. Mina favoriter är armhävningar, benböj och situps.

 6. Hopprep

Att hoppa hopprep är både kul och effektivt. Du kan bränna upp till 13 kalorier i minuten om du lyckas utföra 100 hopp per minut. En bra övning som ger dig puls och styrka i benen.

 7. Repträning
Foto: Shutterstock

Du kanske har hört talas om battle ropes eller sett repen på gymmet. Repen är tjocka och du tränar hela överkroppen genom att veva armarna upp och ner.

Du får tonade, snygga armar och det är även riktigt bra konditionsträning.

8. Benböj med hopp

En av de mest effektiva övningarna du kan göra är benböj med hopp. Du kan bränna upp till 14 kalorier på 20 sekunder om du håller högt tempo. Se dock till att tekniken sitter innan du går för hårt in, annars finns risk för skador på dina knän. En perfekt övning som du kan göra var som helst.

9. Längdskidåkning

Extremt effektiv träning som är mer skonsam mot kroppen än löpning. Du bränner många kalorier, hyfsat enkelt och bra för hjärtat. Dock är det ju en säsongssport så passa på att ge dig ut i spåren de få veckor som går.

Många bra övningar att ta till om man vill satsa på träningen i vår. Men tänk på att välja den träning som passa din kropp och de muskelgrupper som du vill fokusera på. Det är även viktigt att tänka på att ge musklerna tid att återhämta sig.

Dela gärna detta till dina vänner som du tror behöver lite variation i sin träning.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.