Forskning visar: Därför borde du unna dig glass varje dag

Sommarvärmen håller ett stadigt grepp om Sverige och tittar man på prognosen ser det ut att hålla i sig.

Värmen är ju fantastiskt härlig men man behöver också kyla ner sig ibland. Mitt bästa trick är att äta glass, gärna varje dag! Hittills har jag tänkt att det inte är det mest hälsosamma sättet att kyla ner sig – fram tills nu. Att äta glass varje dag kan faktiskt vara riktigt bra för hälsan!

Här är 5 anledningar till att äta glass varje dag.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

1. Ger dig näring

Visst, glass ingår inte i kostcirkeln men om du väljer glass med få ingredienser, förutom grädde och mjölk, får du i dig massa viktiga näringsämnen. Till exempel: kalcium som är bra för skelettet, kalium som är blodtryckssänkande och B-vitaminer som är viktiga för cellernas tillväxt.

2. Kan hjälpa dig att gå ner i vikt

En studie som publicerats i American journal of clinical nutrition visade att kvinnor som åt en portion mjölkprodukter med naturlig fetthalt per dag, exempelvis glass, gick upp mindre i vikt jämfört med de kvinnor som inte åt. Men här ska vi såklart komma ihåg att man inte ska moffa en liter glass om dagen, utan snarare en deciliter.

3. Glass till frukost ökar koncentrationen

Forskare i Japan menar att glass på morgonen inte alls är så dumt. En studie som publicerats vid Kyorin University visar att de personer som åt glass på morgonen hade lättare att ta in information och gjorde det dessutom snabbare än de som hoppade över. En teori är att kylan gör hjärnan mer alert. De testade även att dricka ett glas iskallt vatten på morgonen, men det gav inte alls samma effekt.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

4. Kan sätta fart på sexlivet

Eftersom glass är rikt på kalcium och fosfor som bygger upp energinivåerna och boostar din livslust kan glass hetta upp sexlivet. En undersökning vid Chicagos smell and taste treatment and reserach foundation visar att män blir upphetsade av vaniljdofter, så det kan vara läge att bjuda på en skopa vaniljglass om du vill ha sex med en man.

5. Kan öka fertiliteten

Glass kan faktiskt öka chanserna att bli gravid. Över 18 000 kvinnor i åldrarna 24-42 år ingick i en undersökning vid Harvards universitet. De kvinnor som åt glass med hög fetthalt en eller två gånger i veckan löpte 38 procent mindre risk att drabbas av infertilitet vid ägglossning jämfört med kvinnor som åt glass mer sällan.

Självklart ska man äta glass i lagom mängd men det här får mig i alla fall att inte ha lika dåligt samvete om det blir en glass om dagen. Dela gärna med dina vänner som också älskar glass!

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Allt om hälsa – direkt i din inkorg. Anmäl din mejladress för att få Hälsobibelns nyhetsbrev: