Det händer i kroppen om du dricker 6 cl gurkspad varje dag

När jag första gången hörde att det kunde vara nyttigt att dricka spadet från saltgurkan blev jag väldigt tveksam. Det kan väl ändå inte vara bra? Men efter att ha läst på lite har jag förstått att det faktiskt kan hjälpa mot lite allt möjligt.

Gurkspad består till största del av vatten, salt och ättika. Denna blandning sägas ha många fördelar, här nedan är de som det talas om mest:

Minskar muskelkramper

Det här är nog det som man kan läsa mest om när det gäller fördelar med gurkspad. Faktum är att många tränare rekommenderar att dricka 1/4 glas gurksaft (och vatten) efter träning, för hjälpa musklerna att återhämta sig och slippa nattkramper.

Så varför hjälper gurkspad mot kramp? Det är inte helt klart varför, men det finns teorier om att det beror på den höga salthalten i spadet.

En studie från 2010 visar att kramptiden minskade med i snitt 49 sekunder om deltagarna drack gurkspad samtidigt som de hade muskelkramp.

Tar bort dålig andedräkt

Ättika har länge används för att ta bort dåliga lukter, och har bakteriedödande egenskaper. Dålig andedräkt kan bero på bakterier i munnen, och kanske är det också därför gurkspad sägs ge bättre andedräkt.

När en reporter på LittleThings testade att dricka en shot gurkspad i 7 dagar upplevde hon mycket riktigt att hennes andedräkt blev bättre.

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller det bästa från blåbär och svarta vinbär. Nu får alla nya kunder 50% rabatt i två månader – här kan du läsa mer och beställa hem direkt till brevlåda

Lugnar magen

Det låter kanske konstigt att gurkspad skulle vara bra för magen, men faktum är att ättiksyran i spadet kan bidra till att förebygga förstoppning, förhindra att bakterier ansamlas i tarmväggarna samt lindra gasbildning. 

Testa att dricka lite gurkspad om du lider av långsam matsmältning eller uppblåsthet, det kan faktiskt hjälpa. 

Lindrar baksmälla

Efter en fest med mycket alkohol kan kroppen bli uttorkad och en baksmälla är att vänta. Men prova att dricka lite gurksaft innan du somnar. Många som testat hävdar att det fungerar.

Saltet i gurkspadet kan också hjälpa dig återställa vätskebalansen efter att du kräkts.

Som med det mesta annat så ska du inte dricka för mycket gurkspad, det räcker med ett shotglas (cirka 6 cl) om dagen.

Gurkspad kan användas till mer saker än att dricka. Det sägs även lindra solbränna, minska klådan efter insektsbett och fungera som växtnäring till krukväxter. Vi vet inte om det fungerar för alla, men många som testat säger att det är bra.

Tänk vad mycket man kan ha gurkspadet till! Förut brukade jag bara hälla ut det när gurkorna var uppätna, men från och med nu kommer jag definitivt börja använda det till några av sakerna ovan.

Dela gärna dessa smarta knep till dina vänner.

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller det bästa från blåbär och svarta vinbär. Nu får alla nya kunder 50% rabatt i två månader – här kan du läsa mer och beställa hem direkt till brevlåda