Enkla övningen tar 1 minut – får dina onda knän att kännas 10 år yngre

Som många andra motionärer har jag länge haft problem med mina knän. När jag hittade den här stretchövningen var jag tveksam till en början – men den funkar faktiskt. 

Knäskador är ingen lek. Knäna är väldigt känsliga, och om man en gång har fått problem så är det svårt att bli helt kvitt smärtan. Jag, som så många andra, har länge haft bekymmer med knäna.

Det är främst när belastningen blir för hög som knäna börjar spöka, som till exempel efter en lång löptur på mestadels asfalt. Ett bra tips om du springer utomhus är att springa där det är lite mjukare underlag. Det är skonsamt för kroppen och du kommer inte känna dig lika stel efter löpningen.

Många olika typer av knäsmärtor

Ont i knäna kan bero på flera olika typer av skador. Några av de vanligaste knäsmärtorna är löparknä, hopparknä och knäartros.

Just knäartros är väldigt vanligt bland oss svenskar – större delen av befolkningen över 50 år får nämligen artrosbesvär. Knäartros är vanligare hos kvinnor, och för kvinnor över 60 år är det faktiskt den femte vanligaste sjukdomen.

Övningen som alla borde testa

Alla som går runt med knäproblem vet att det påverkar det dagliga livet på ett negativt sätt. Jag har hittat en stretchövning som fungerar för mig och hjälper mig i vardagen.

För att kunna göra den här fantastiska övningen behöver du en liten handduk – inget mer. Vik ihop handduken och placerade den bakom knät. Samtidigt som du sitter ner så trycker du med händerna på smalbenet mot dig.

Svårare än så är det inte! Spana in hela klippet här nedanför som förklara hur du ska gå tillväga. Och kom ihåg att rådfråga din läkare om du skulle känna dig osäker. Vi vet inte om den fungerar för alla, men många har sett bra resultat med den här övningen.

Dela gärna vidare artikeln om du känner någon som skulle kunna ha stor hjälp av att se detta!