Träna i sängen: 3 sköna övningar som tonar kroppen på två veckor

Brukar du också ha svårt att hinna med att träna i veckorna? Då är du långt ifrån ensam, särskilt nu under semestertid när det är lätt hänt att man, med all rätt, prioriterar lite annat än träning.

Men nu är det många som vill komma igång med träningen igen, och vad passar då bättre än ett träningsprogram som bara tar 3(!) minuter att genomföra? Dessutom kan du göra det i sängen när du vaknar på morgonen eller innan du somnar på kvällen. Scrolla ner för att se hur du gör dessa smarta övningar.

ANNONS: Gör som tusentals andra och börja prenumerera på prisbelönta Medox idag. Investera i din hälsa och få 50 % rabatt i 2 månader 

1. Framsida lår

Bildkälla: Shutterstock

För att göra den första övningen lägger du dig helt sonika på rygg med armarna längs sidan. Lyft sedan ett av ben rakt upp till en 90-gradig vinkel och byt sedan till det andra benet. Kom ihåg att hålla ihop dina knän under övningen. Gör 10 repetitioner på varje ben innan du går vidare till nästa övning.

ANNONS: Gör som tusentals andra och börja prenumerera på prisbelönta Medox idag. Investera i din hälsa och få 50 % rabatt i 2 månader 

2. Baksida lår

Bildkälla: Shutterstock

Nästa övning består av två delar, och precis som i den första övningen ska du ligga på rygg. Placera fötterna och kroppen som bilden ovan, och lyft upp höften. Gör tio repetioner med båda fötterna i marken. Del två av övningen så lyfter du upp en fot i taget mot luften, samtidigt som den andra är kvar på marken. 10 repetioner på varje ben.

3. Insida lår

Den tredje och avslutande övningen tonar insidan av låren. Lägg dig som i en sidoplanka men behåll höften längst ner mot marken, så ditt vänstra ben hamnar över det högra. Lyft det sen. Behåll dina ben korsade och återgå till startpositionen, gör sedan 10 repitioner på varje ben.

Träna i sängen, kan det bli bättre? Dela gärna den här artikeln till dina vänner som behöver komma igång med träningen efter sommaren!

Allt om hälsa – direkt i din inkorg. Anmäl din mejladress för att få Hälsobibelns nyhetsbrev:

 

Läs mer om...