Träna på en stol: 5 enkla knep alla kan göra för en fastare midja

Glöm sommarhullet: 5 enkla övningar alla kan göra på en stol – och få en fastare midja

Sommaren är ju kanske den bästa tiden på året, åtminstone i mina ögon. Det är också den tiden på året som man kanske unnar sig lite extra, såsom lata dagar på stranden, en grillkväll och mindre motion än vi får i vardagen. Allt detta gör att vi kanske lägger på oss något extra semesterkilo, och det behöver ju inte vara fel.

Men de flesta av oss vill nog ändå hålla sig i hyfsat trim över sommaren, och därför tyckte jag att dessa fem smarta knep är någonting som alla borde läsa! Det enda som behövs? En stol!

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Visst finns det många andra träningsvarianter som kan få oss att gå ner i vikt, men dessa fem enkla övningar är något som nästan alla kan göra, det tar inte särskilt lång tid och efteråt lär du känna att midjemåttet är på väg åt rätt riktning igen!

Här är de fem övningarna som jag fått tips om att man ska göra under semestern:

1. Knälyft

När man sitter på en vanlig stol ska man först dra upp sitt högra knä mot bröstet, hålla i benet i ett par sekunder, och sedan sänka ner benet igen. Upprepa sedan med det vänstra benet. Gör detta ett par gånger per ben. På så vis får magen jobba litet extra per dag. Se videon här nedan för exakt hur man kan göra.

2. Dubbla knälyft

Nu kommer vi till en litet svårare variant. Nu ska vi dra upp båda knäna jämsides mot bröstet samtidigt medan vi fortfarande sitter kvar i stolen. Därför är det viktigt att man håller i sig i armstödet medan man drar upp knäna mot bröstkorgen.

3. Dubbla knälyft sidleds

Medan man håller på och lyfter upp sina böjda knän som i övning 2, kan man här utveckla sig själv och övningen genom att dra upp knäna i sidled. På så sätt får magen jobba extra långt ut och överflödigt fett kan brännas. Alternera mellan höger och vänster sida, så som kvinnan gör här nedan i videoklippet.

4. Överkroppsrotation

Sitt ned som vanligt, sträck ut underarmarna och håll upp överarmarna i 45 grader med armbågarna rakt så som kvinnan gör i videon. Rotera sedan överkroppen från vänster till höger sida så många gånger du kan. Detta hjälper även cirkulationen.

5. Ta på dina tår

Fortfarande medan man sitter ner ska man nu dra ut sina armar och vrida kroppen så att man kan ta med högerhanden ner på vänsterfoten och vice versa. Kom ihåg att medan du tar på tån med ena armen, så ska den andra armen fortsatt vara rak så som i klippet här nedanför.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.