Säg hej då till löst hängande hud – med 5 enkla övningar

Lös och hängande hud är knappast något man vill ha, men som många kan drabbas av. Den som minskat i vikt kan lätt uppleva att huden blir uttöjd och slapp. Men även åldrande kan bidra till att hyn tappar sin elasticitet.

Istället för att lägga tusentals kronor på uppstramande krämer, så finns det faktiskt ett annat sätt att hjälpa huden återfå sin spänst – och allt du behöver betala är svett, lite tid och vilja. Sugen på att testa?

Även om utseendet verkligen inte är allt kan det vara skönt att få känna sig frisk och stark, och samtidigt nöjd med sin kropp. Kanske känns det även lite extra viktigt nu när sommaren närmar sig och det snart är högsäsong för shorts och kortärmat. Och än finns det gott om tid att tajta till huden och samtidigt tona musklerna, med det här enkla träningsprogrammet.

Allt som behövs är alltså fem enkla övningar – och du kommer kunna säga hej då till löst hängande hud, på nolltid!

ANNONS: Ge din kropp optimala förutsättningar att må bra med det prisbelönta blåbärstillskottet Medox. Passa på: Nu får alla nya kunder 50% rabatt – här kan du läsa mer och beställa hem direkt till brevlådan!

Innan du sätter igång behöver du ha tillgång till en träningsmatta och två vikter på några kilon vardera. Saknar du vikter hemma? Försök att hitta något oömt med likvärdig tyngd du kan ersätta dem med, det kan vara allt från mjölpaket till böcker, var uppfinningsrik!

1. Triceps – lyft och sänk

Håll en vikt i händerna och lyfta armarna rakt upp, sänk dem sedan ner bakom ryggen – utan att låta armbågarna peka ut åt sidorna. Upprepa övningen 15 gånger.

2. Omvända utfall

Stå rakt och håll vikterna i vardera hand. Därefter lyfter du ena knäet framför dig, samtidigt som du lyfter motsatt hand och sänker den andra armen. Fortsätt balansera på ett ben och låt det lyfta benet bå bakåt till dess att din fotsula är parallel med taket. Benet ska var böjt hela tiden. Låt armarna pendla med benet bakåt, och sedan framåt igen. Byt ben varannan gång och upprepa 15 gånger på varje ben.

3. Armhävningar

Höj och sänk kroppen mot marken, tänk på att hålla ryggen rak och inte svanka. Upprepa 20 gånger.

Bild: Shuttertstock

4. Rodd med en arm

Håll en vikt i ena armen och ställ dig på alla fyra, gärna med andra armen och ena knäet på en bänk eller soffa, en bit ovanför marken. Håll armen med vikten rakt ner längs sidan och lyft sedan vikten rakt upp mot bröstet, som att du drar vikten in mot kroppen. Stoppa när armbågen når 90 grader, och upprepa. Gör övningen i 8 sets, med 12 repetitioner med vardera arm.

5. Sumo squats

Stå med fötterna brett isär och sänk överdelen ner mot golvet. Tänk på att hålla ryggen uppsträckt och rak, samtidigt som du låter rumpan peka ut och bakåt. Sänk överdelen så långt ner du kan, utan att tappa hållningen i bröstet. Upprepa 15 gånger.

Foto: Shutterstock

Se till att göra de här övningarna tre gånger i veckan och då kommer märka en stor skillnad.

ANNONS: Ge din kropp optimala förutsättningar att må bra med det prisbelönta blåbärstillskottet Medox. Passa på: Nu får alla nya kunder 50% rabatt – här kan du läsa mer och beställa hem direkt till brevlådan!

Än är det inte för sent! Dela så att fler kan inspireras och få tips på hur de fortfarande kan komma i form inför beach 2018!