Hejdå bukfett: Expertens hemliga knep – som får förbränningen att gå på högvarv
Viktnedgång

Hejdå bukfett: Expertens hemliga knep – som får förbränningen att gå på högvarv

Kroppens förbränning är ständigt igång, men hur snabbt den jobbar beror helt och hållet på vad du stoppar i dig, och hur mycket du rör på dig. Hör du precis som många andra till de som känner att sommaren kom lite snabbare än väntat, och att kroppen inte alls var redo för att krypa ner i badkläder? I så fall kommer du att älska dessa knep som inte många känner till. Du kan nämligen öka din förbränning kolossalt med några enkla drag, och det syns på kroppen snabbt.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Har du någon gång hört att stark mat som innehåller chili och liknande ökar förbränningen? Om inte så vet du det nu. Dr Caroline Schreeve har myntat begreppet ”Negativa kalorier”, som listar livsmedel som gör att kroppen förbränner mer kalorier under arbetet med att bryta ner maten, än den mängd maten innehåller. Dessa är bland annat starka kryddor, vilket leder oss till knep 1.

Starka kryddor

Cayennepeppar, Chili, Habanero och Grön Curry och liknande höjer kroppstemperaturen markant. När det händer så börjar kroppen jobba hårt för att kyla ner den, vilket ökar förbränningen. Även kanel höjer förbränningen.

Chili

Promenera innan frukost

När du vaknar har du inte ätit på så många timmar att kroppen börjar förbränna av dina reserver tills du får i dig någon mat. Så om du rör på dig kommer kroppen att ta av ditt ”fett”, då det inte finns någon mat i magen att jobba med. Du kan alltså göra så att din kropp förbränner på högvarv om du rör på dig innan dagens första mål.

Mer Kaffe

Koffein ökar hjärtfrekvensen, vilket också är en anledning att vara försiktig med det. Men några koppar på en dag är ingen fara om du har ett välmående hjärta. Det kommer isåfall höja förbränningen av kolhydrater, samt hjälpa till att smälta maten i magen.

Bada eller basta varmt

När vi svettas gör sig kroppen av med slaggprodukter och vätska som bundits och kanske till och med gjort oss svullna. Att basta eller bada i ett varm badkar sätter fart på förbränningen, och ju mer ofta du gör detta – Bastadesto bättre.

 

Källa: Topphälsa, Må Bra, iForm  

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Dessa tips är enkla, kärven ingen ansträngning och gör dig gott. Var generös och Dela med andra, de kommer att tacka dig.