Hejdå influensan – 5 okända husmorsknep som är förkylningens värsta fiende

Det finns en anledning till att de klassiska huskurerna fortfarande finns med oss. Vi har listat fem oväntade husmorsknep som är influensans värsta fiende.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/t5UvXSZhXLskaaXBd6Lz2EXNHC3bgtdwFn4ZNWKGnnVut4hwZkZKGDiheAoqCs4t?autoplay=1&endtime=&loop=0&mute=0&player=onyx&starttime=0&videoposter=0&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ /]

1. Bli av med febern

Det kan fungera fint att dricka flera koppar te så att du blir varm. Då kan du framkalla svettningar vilket kan få ner febern. Gör du detta är det viktigt att komma ihåg att dricka vanligt vatten — för att återfukta kroppen från insidan.

Foto: Pixabay

ANNONS: Ge din kropp optimala förutsättningar att må bra med det prisbelönta blåbärstillskottet Medox. Passa på: Nu får alla nya kunder 50% rabatt – här kan du läsa mer och beställa hem direkt till brevlådan!

2. Få bort irriterande slem

Pepparrot blandat med färskpressad citronsaft kan vara det bästa du har druckit. Riv pepparroten fint, blanda med citronsaften och drick upp. Det kan även vara värt att äta en bit rå pepparrot, stor som cirka en knivs-udd, och tugga i dig tre gånger om dagen. Något du inte ska göra är att dricka mjölk då det istället kan bilda mer slem i halsen.

Foto: Shutterstock

2. Bort med nästäppan

Gör dessa två moment varvat under cirka 20 sekunder: tryck tungan upp mot gommen, släpp och tryck sedan med två av dina fingrar mellan ögonen. Är det så att det inte fungerar kan du prova följande: Sätt dig bekvämt och luta huvudet bakåt. Pressa med fingrarna på näsan och håll andan så länge du kan. Har det fortfarande inte fungerat har jag ytterligare ett tips. Rensa näsan genom att du häller kokande vatten över eukalyptusblad eller någon annan ört som du har i en skål. Andas in ångorna som bildas.

4. Motverka torra läppar

Varenda vinter blir jag snustorr och sårig på läpparna. Det kan även vara en irriterande konsekvens av förkylning. Ceratet fungerar men ibland tar det slut och man vet inte vad som är det bästa substitutet. Prova detta: Honung — det kan läka både sprickor och sår kring munnen. Det kan även vara värt att prova gnugga en bit färsk gurka mot läpparna flera gånger per dag. På så vis håller du dem lena, fuktiga och mjuka.

Foto: Shutterstock

5. Dämpa rethostan

Det klassiska knepet att dricka varmt honungsvatten med citron och ingefära brukar alltid fungera för mig. Det lindrar väldigt skönt. Citron innehåller mycket C-vitamin vilket ger en bra boost till immunförsvaret. Det kan även kännas skönt att äta eller dricka något kallt. Om du väljer att dricka varmt vatten med honung är det viktigt att inte låta vattnet koka för då försvinner de ämnen i honungen som hjälper till.

Foto: Shutterstock. OBS: Personen på bilden har ingenting med artikeln att göra.

Källor: Hälsonytt Topphälsa Allas Halsont

ANNONS: Ge din kropp optimala förutsättningar att må bra med det prisbelönta blåbärstillskottet Medox. Passa på: Nu får alla nya kunder 50% rabatt – här kan du läsa mer och beställa hem direkt till brevlådan!

Jag blev förvånad över hur snabbt nummer två verkade på mig. Det här kan jag verkligen rekommendera för alla som ligger hemma i sjuksängen. Dela gärna tipsen med andra — de kommer att tacka dig.